Arhivă

Alimentatie sanatoasa

Postat de in Alimentatie sanatoasa, Biotta-Sucuri Ecologice pe 14 Ianuarie, 2016 .

Metaboliți secundari: antocianii

 

Culoarea face diferența. Dacă limba ta este albastră, afinele provin din pădure și sunt sălbatice. Afinele cultivate, pe de altă parte - care sunt predominante pe piață - sunt tot albastre la exterior, însă au carnea fructului deschisă la culoare și, astfel, cu greu pătează limba, dacă o fac.

Culoarea albastră a fructelor de pădure este rezultatul unui colorant numit antocian și este clasificat ca așa-numit metabolit secundar. În ultimii ani au fost efectuate mai multe studii asupra acestora, deoarece se spune că au o funcție de protecție antioxidantă.

Antocianii...

Timp de preparare: cca 35 de minute

Ingrediente:

12 creveți mari sau 16 creveți mici

1 lămâie

sare

1 cățel de usturoi mare

160g dulceață de merișoare Bio Maintal

800 ml nectar coacăze negre

100 g coacăze roșii proaspete

amidon de cartofi

 

 

Curățați usturoiul șI tocați-l. Clătiți creveții rege și decorticați-i, cu excepția cozii. Faceți o tăietură de-a lungul spatelui, scoateți intestinele și clătiți-i din nou. Condimentați-i cu lămâie, sare și usturoi.

Pentru sos, pregătiți dulceață de merișoare Maintal și nectar de coacăze roșii pentru fierbere....

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration) a confirmat în cele din urmă: carnea de pui vândută în Statele Unite conține arsenic. Acest produs chimic toxic, cauzator de cancer - și care în doze mari ne poate omorî - este adăugat la hrana puilor în mod intenționat, pentru ca puii din comerț să aibă aspect de pui bine crescuți, grăsuți și cu o culoare a cărnii sănătoasă. Șocant, acesta este cazul pentru mai mult de 70% din totalul puilor din Statele Unite!

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a solicitat Pfizer să întrerupă producția  medicamentului...

Care este diferența dintre un produs ecologic și un produs convențional?

În primul rând, produsul ecologic, față de cel convențional, nu este stropit cu pesticide. Un produs ecologic este crescut în concordanță cu legile naturii, fără tratamente chimice, fără adaosuri chimice și, în plus, nu provine din semințe modificate genetic.

S-a demonstrat faptul că pesticidele cu care este stropit produsul convențional sunt toxice pentru organismul uman. Astfel, pot apărea diverse afecțiuni grave, cum ar fi cancer, diabet, boli de inimă, hipertensiune.

Deși produsele ecologice sunt o alegere mai bună pentru noi,...

Ingrediente:

400 g tăiţei

1 dovlecel

1 morcov

2 cepe

1 ardei gras roşu

1 ardei gras verde

2 căţei de usturoi

200 g ghimbir proaspăt – pentru gust

Sare, piper

2 linguri seminţe de susan

1 ceapă verde

Pătrunjel

300 g dulceaţă de măceşe Maintal

300 ml oţet balsamic alb

150 ml supă condimentată din legume

1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Puneţi dulceaţa de măceşe Maintal, oţetul balsamic şi supa de legume la fiert şi condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi legumele. Prăjiţi seminţele de susan în tigaie. Curăţaţi legumele, decojiţi ceapa şi morcovul,...

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 30 Octombrie, 2013 .

Poate ai auzit deja că sucurile bio din fructe și legume pot fi benefice pentru sănătatea ta. Dar există unele sucuri care sunt în mod deosebit...puternice!

Iată care sunt acestea:

Sucul de sfeclă roșie

Studiile au arătat că sucul de sfeclă roșie este eficient în creșterea energiei și scăderea tensiunii arteriale.

Sucul de sfeclă roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale datorită conținutului ridicat de nitrați naturali. Organismul transformă nitrații în oxid nitric, un compus care stimulează fluxul sanguin. Acest lucru reduce riscul de boli cardiovasculare.

Nitrații din sfecla roșie pot, de asemenea,...

Consumatorii de produse alimentare bio nu sunt neapărat mai înstăriți financiar decât restul populației, însă fac parte din segmentul de populație mai educată și care suferă mai puțin de supraponderabilitate, potrivit studiului Nutrinet-Santé, publicat la data de 18 octombrie în revista "PloS One" și condus de către Denis Lairon (director emerit de cercetare la Inserm).

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 54.300 de adulți de origine franceză, în vârstă medie de 44 ani (din care 3/4 femei). În cadrul studiului PloS One, consumatorii de produse bio au fost împărțiți în două grupe: consumatori ocazionali...

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 10 Mai, 2013 .

Tania Budi: "Cura detox Săptămâna Wellness Biotta este exact ce trebuie acum, la sfârșitul iernii. Chiar este o soluție viabilă pentru împrospătarea organismului, a pielii și în special a tenului!!"

Ca în fiecare an, Biotta te ajută să îți refaci organismul după perioada încărcată de Paște: pachetul de detoxifiere Săptămâna Wellness de la Biotta vă va face să vă simţiţi vioi şi în formă, în timp ce organismul se reface. Sucurile din fructe şi legume pur ecologice asigură energia necesară pe tot parcursul curei de detoxifiere şi, în acelaţi timp, ajută organismul să se purifice.

Ţinută în...


© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios