Arhivă

Aditivi alimentari

Postat de in Aditivi alimentari pe 01 Aprilie, 2010 .

Acidul citric este un acid organic slab care se găseşte într-o varietate de fructe şi legume, dar mai ales în citrice (de aici şi denumirea): lămâi, lime, portocale, grapefruit. Lămâile şi limele au cele mai mari concentraţii de acid citric, acesta putând cuprinde 8% din greutatea uscată a fructului. Este un conservant natural folosit pentru a da un gust acrişor mâncărurilor şi băuturilor. Acidul citric se foloseşte ca şi condiment în prepararea Vitaminei C, dar şi în producerea medicamentelor şi în biotehnologie. Datorită proprietăţii de combinare a metalelor în apa dură, acidul citric este folosit în...

Postat de in Aditivi alimentari pe 24 Martie, 2010 .

Guma arabică* este un tip de gumă folosită atât în produsele alimentare ca stabilizator, cât şi în cerneală şi produse textile. Guma arabică provine de la arborii Acacia Senegal şi Acacia Seyal din Africa tropicală. Întâlnită şi sub denumirile de chaar gund, gumă de acacia, meska sau char goond, această gumă naturală este de obicei incoloră, inodoră şi fără gust. Când seva se scurge din copac şi ia contact cu aerul la suprafaţă, de cele mai multe ori se întăreşte şi se formează un balon oval, de mărimea unui ou de porumbel. Acesta poate fi aproape complet dizolvat în propriul său volum de apă....

Postat de in Aditivi alimentari pe 15 Februarie, 2010 .

Ce este acidul carbonic?

Acidul carbonic este un acid slab, care ia naştere atunci când dioxidul de carbon (CO2) este dizolvat în apă (H2O), rezlultând formula chimică H2CO3. Când acidul se separă sau abandonează un ion de hidrogen, molecula rezultată se numeşte ion carbonat.

Unde se găseşte?

Acidul carbonic apare frecvent în lumea naturală. Poate fi găsit în băuturile acidulate, în şampanie, în sânge, chiar şi în ploaie.

Cum se foloseşte?

În timpul producerii băuturilor acidulate, dioxidul de carbon este dizolvat în apă, astfel creîndu-se acidul carbonic. Acest acid, alături de acidul fosforic şi alţi...

Postat de in Aditivi alimentari pe 05 Februarie, 2010 .

Ce este acidul ascorbic? Acidul ascorbic este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante. Este o legătură moleculară de carbon, hidrogen şi oxigen şi este cel mai des întâlnit sub denumirea de Vitamina C.

Cum se foloseşte? Acidul ascorbic se foloseşte ca antioxidant în industria berii pentru prelungirea termenului de valabilitate; ca şi conservant în industria cărnii pentru menţinerea culorii; ca agent de mărire în industria de panificaţie şi, de asemenea, ca inhibator în modificarea culorii pulpelor de fructe tăiate şi sucurilor.

Acidul ascorbic şi sărurile sale de sodiu, potasiu şi calciu sunt des...

Postat de in Aditivi alimentari pe 03 Februarie, 2010 .

Aditivii alimentari sunt substanţe care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul ameliorării calităţii acestora sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare (Ordinul Ministerului Sănătăţii Nr. 975/1999).

Ce este acidul malic? Acidul malic este un acid organic slab, unul dintre cei mai răspândiţi acizi din natură şi este uşor metabolizat de microorganisme. Acidul malic a fost izolat pentru prima dată în anul 1785 de către chimistul german Carl Wilhelm Scheele. Unde se găseşte acidul malic? Acidul malic este un acid natural şi se găseşte într-o mare varietate de fructe...


© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios