Arhivă

Sucul de Cartofi Biotta - remediu în cazul complicaţiilor stomacale şi intestinale

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 18 Noiembrie, 2011 . 0 Comentariu(i).

Ingredientele care sprijină sănătatea din conţinutul sucului de cartofi pot să îndepărteze complicaţiile stomacale, precum şi cele intestinale:

Lizina neutralizează ionii H+, evitând astfel aciditatea din stomac.

Inhibatorii de protează acţionează ca şi substanţe vegetale secundare antiinflamatoare.

Derivaţii de benzodiazepini au un efect de relaxare musculară şi de îndepărtare a durerilor.

Studiile pe Biotta-Suc de Cartofi s-au dovedit a fi foarte eficiente din punctul de vedere al acestor efecte, mai ales la oameni.

Sucul de fenicul şi acidul lactic L (+) sprijină efectele pozitive ale sucului de cartofi asupra funcţionalităţii stomacului şi intestinelor.

cartofiCartofi - date generale

Cartoful (Solanum stenotonum şi S. sparsipilium) este o plantă de cultură, care provine din Anzii din America de Sud. Tipurile europene fac parte din subcategoria  S. tuberosumL. Ssp. Tuberosum, care prin încrucişare liberă a fost făcută mai rezistentă la ger şi diferite boli. Cartoful este o plantă de o înălţime de până la 1 m cu rădăcini cu fibre lungi şi ramificate. În partea sa subterană se formează tuberculii, care reprezintă partea comestibilă a plantei.

Folosirea cartofului în medicina populară

În medicina tradiţională a Europei, sucul proaspăt de cartof este folosit ca un mijloc curativ în cazul problemelor stomacale, mai ales în cazul hiperacidităţii, în calitate de  medicament cu efect spasmolitic.

Ingrediente funcţionale

1. Lizina

Lizina face parte din categoria aminoacizilor bazici din alimentaţia noastră. Aminoacizii esenţiali pentru om sunt indispensabili în procesul de biosinteză al proteinelor ţesutului conjunctiv colagen şi reprezintă un stadiu preliminar al carnitinei.

Datorită structurii sale moleculare, lizina poate să facă legături de ioni H+ (comparaţi mai jos de la dreapta la stânga). O supraproducţie de ioni H+ în stomac duce la un nivel ridicat de aciditate (hiperaciditate) şi astfel la reflux, arsuri la stomac şi complicaţii stomacale. Prin legătura ionilor H+ cu aminoacizii bazici, lizina poate reduce această aciditate.

2. Inhibitori de protează

Inhibitorii de protează sunt substanţe vegetale secundare formate din proteine, care împiedică activitatea enzimelor în organismul uman la nivelul stomacului şi a intestinelor. Din acest motiv au fost consideraţi mult timp ca fiind nocivi pentru organism. Între timp s-a demonstrat, cu ajutorul a numeroase studii, că nu este cazul. Dimpotrivă: inhibitorii de protează au chiar efecte care sprijină sănătatea. Ele previn formarea cancerului, au un efect antioxidant şi antiinflamator.

3. Derivaţii naturali de benzodiazepine

Cartofii conţin în mod natural o cantitate mică de benzodiazepine. Benzodiazepinele acţionează după cum urmează:

-          anxiolitic (de îndepărtare a fricii)

-          anticonvulsiv

-          de relaxare musculară

Efecte care sprijină sănătatea

1. Sucul de cartofi în cazul complicaţiilor dispeptice

Pentru a analiza eficacitatea sucului de cartofi în cazul complicaţiilor dispeptice (ca de exemplu dureri de stomac, arsuri la stomac, reflux), a fost realizat un studiu ştiinţific cu Biotta Suc de Cartofi.

Pacienţii cu diferite complicaţii dispeptice de durată au trebuit să bea timp de o săptămână 100 ml sau mai mult de suc de cartofi Biotta dimineaţa, îndată după trezire  şi seara înainte de culcare. Eficacitatea a fost măsurată în funcţie de 2 categorii de parametri: cu profil de complicaţii gastrointestinale (GIS) şi cu chestionarul specific bolii cu privire la calitatea vieţii (QOLRAD). În afară de asta, a fost creată şi o scală pentru o evaluare individuală.

Rezultat: după o săptămână complicaţiile s-au redus semnificativ, în GIS de aproape 42%, în QOLRAD de aproape 51%. 25 de pacienţi au calificat rezultatul tratamentului drept foarte bun sau bun, un sfert dintre pacienţi l-au calificat drept prost:

Eficacitatea GIS QOLRAD Eficienţa
Foarte bine 8 12 9
Bine 8 6 17
Mediocru 8 6 6
Puţin 7 9 2
Prost 11 9 8
Total 42 42 42

Notă: eficienţa sucului de cartofi a fost măsurată prin GIS şi QOLRAD la o scală după cum urmează: 0= foarte bine, 5= foarte prost.

Acest rezultat a fost confirmat printr-un alt studiu cu concentratul de suc de cartofi produs de Biotta. De asemenea, prin folosirea concentratului de suc de cartofi s-a observat un succes real în terapia complicaţiilor stomacale.

cartofiStoparea enzimelor prin inhibatorii de protează din conţinutul sucului de cartofi

La 48 de pacienţi, după operaţii cu îndepărtarea parţială a diviziunii intestinale, s-a remarcat o activitate accentuată de enzime în scaun, care la 46 pacienţi a dus la dermatită perianală (inflamaţii în zona anală). In vitro inhibitorii de protează din sucul de cartofi au putut opri activitatea enzimatică. Dacă acest lucru este posibil şi prin băutul sucului de cartofi, nu s-a cercetat încă. Aplicarea locală a inhibatorilor de protează  din conţinutul sucului de cartofi ar putea fi o nouă metodă de tratare a dermatitei perianale.

2. Sucul de fenicul

Feniculul - date generale

Feniculul (denumirea ştiinţifică Foeniculum) este o plantă umbeliferă răspândită în spaţiul mediteranean şi Orient, cu tufe care sunt galbene la înflorire, cu un miros ascuţit, de o înălţime de până la 1,5 m. Pentru obţinerea ceaiului de plante medicinale sunt folosite seminţele feniculului cu gust de anason.

Ingredientele funcţionale şi efectele care sprijină sănătatea ale feniculului

Feniculul conţine uleiuri eterice care ajută când vine vorba despre probleme digestive, senzaţie de saturaţie şi balonare. Mâncărurile greu de digerat devin mai accesibile prin administrarea feniculului.

3. Acid  lactic L(+)

Date generale

În cazul acidului lactic se poate vorbi despre 2 categorii: acid lactic L-(+), acid lactic D-(-)

În organism se formează aproape exclusiv acid lactic L-(+). Acidul lactic apare în alimentele fermentate  şi medicamentele pentru stabilizarea funcţionalităţii intestinale şi sunt produse în intestine de către bacteriile acidului lactic.

Efectele care sprijină sănătatea ale acidului lactic

Timp îndelungat s-a crezut că acidul lactic L-(+) duce la modificarea conţinutului de acizi. Această presupunere a fost între timp contestată. Acidul lactic influenţează pozitiv flora intestinală, accelerează pasajul intestinal al scaunului şi prin aceasta contribuie la eliminarea mult mai rapidă a substanţelor nocive din intestine, favorizând astfel prevenirea cancerului intestinal.

Notă: Sucul Biotta de Cartofi conţine suc de cartofi, suc de fenicul şi acid lactic natural L (+). Biosens este unicul importator al sucurilor 100% ecologice marca Biotta.

Ultima Actualizare: 18 Noiembrie, 2011

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2025. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios