Sfecla roșie a fost probabil introdusă în peisajul cultural european de către romani. În acea perioadă, sfecla roșie a apărut într-o varietate mare de forme și culori – rotundă, sub formă de cilindru sau chiar alungită - de culoare albă, galbenă sau roșie. Oamenii nu au cultivat varietatea de sfeclă de culoare roșie până în secolul al IX-lea.
Sucul de sfeclă roșie Biotta este obținut din sfeclă roșie ecologică, de cea mai înaltă calitate, și conține potasiu natural - un mineral valoros, care poate ajuta în stabilizarea tensiunii arteriale. Nitrații din sfecla roșie sunt foarte populari printre atleții de performanță. Nitrații îmbunătățesc oxigenarea mușchilor, sporind astfel performanța și rezistența organismului.
În bucătărie, de asemenea, sucul de sfeclă roșie Biotta poate fi larg întrebuințat. Folosit ca ingredient în pâinea de sfeclă roșie sau adăugat în sosuri, sucul de sfeclă roșie Biotta oferă o savoare aparte oricărui preparat!