Produse Ecologice-informatii generale
Romania ~ tara anului la targul BioFach 2013
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 26 Februarie, 2013 .Cât de bun este sucul de rodie pentru tine?
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 30 Septembrie, 2011 .Rodia sau grenadina (Punica granatum) este un fruct care se aseamănă cu mărul, care în interior este format din mai multe seminţe mici. Patria rodiei este Asia centrală şi cea de est. Astăzi este cultivată şi în spaţiul mediteranean. Denumirea rodiei în multe limbi se bazează pe termenul latinesc care o denumeşte şi anume granae care înseamnă miez, sâmbure. Numele latinesc de punica provine din cultura Imperiului Roman, deoarece acolo fenicianii (denumiţi şi Punier) au răspândit această plantă bazându-se pe motive religioase.
Fructul conţine multe substanţe bioactive sub formă de antioxidanţi. La aceasta...
Răcoreşte-te diferit. Natural şi fără alcool.
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 23 August, 2011 .Miscarea eco...
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 08 Noiembrie, 2010 .Recunosc, atunci când am început să consum produse bio a fost un prim pas în susţinerea mişcării ecologice. Nu m-am opus oricum niciodată ideii de a fi eco, doar că niciodată nu am făcut un pas înapoi pentru a vedea cu ce m-ar ajuta şi care sunt posibilele pericole ce „te pândesc” din alimentele neecologice.
Acum, când cunosc mai multe dintre realele beneficii ale susţinerii agriculturii eco, mă surprind tot mai mult în tendinţa de a consuma cât mai mult produse bio. Dacă văd o căpăţână de varză bio alături de una obţinută din producţia convenţională, alegerea este una cât se poate de simplă!
Când eticheta spune Demeter, Demeter este ceea ce primeşti!
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 12 Noiembrie, 2009 .Misiunea Demeter este de a îmbunătăţi starea de sănătate a planetei şi a oamenilor prin oferirea de produse certificate ale căror ingrediente sunt cultivate şi prelucrate în conformitate cu cele mai înalte standarde agricole şi de mediu. De la cultivarea seminţelor şi până la produsul finit care ajunge pe piaţă, numai acele companii care îndeplinesc în mod constant aceste standarde au permisiunea de a afişa marca de certificare Demeter pe ambalaj. Istoria mişcării biodinamice a început în anul 1924, când un grup de agricultori europeni a abordat viziunea doctorului Rudolf Steiner (om de ştiinţă, filosof şi...
Luna septembrie vă aduce programul Biotta de degustare
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 15 Septembrie, 2009 .Dacă e septembrie, e Biotta!
În luna septembrie au loc degustări Biotta în plafarele retail din toată ţara. Te aşteptăm şi pe tine în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică să deguşti sucurile 100% ecologice Biotta, în următoarele locaţii din ţară:
DENUMIRE ADRESA SECTOR/ JUDET PROGRAM AUCHAN TITAN B-dul 1 Decembrie 1918, Nr. 33A 3 9-21:30(L-D) LIBERTY CENTER Sos. Progresului, Nr. 151-171 5 10-22 (L-D) GALERIILE TOM B-dul Tomis, DN2A Constanta 9-22(L-D) AUCHAN PITESTI DN 65B, Comuna Bradu, Sat Geamana Arges 9-21 (L-D) JUPITER CITY PITESTI Comuna Bradu, DN 65B Arges 9.30-21.30...Alimentaţia ecologică şi pierderea în greutate
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 22 Iunie, 2009 .În ziua de azi toată lumea pare că este în căutarea secretului pierderii în greutate. Adevărul este că, indiferent de ce vi se spune, nu există o modalitate rapidă prin care să pierdeţi din greutate peste noapte, dar există lucuri care vă pot ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus odată pentru totdeauna. Unul dintre aceste ajutoare sigure este alimentaţia ecologică. Consumul de produse ecologice ca parte a unui regim alimentar sănătos vă poate ajuta să scăpaţi definitiv de kilogramele în plus în mod natural.
Ce reprezintă un certificat organic şi care este importanţa acestuia?
Postat de Biosens in Produse Ecologice-informatii generale pe 14 Mai, 2009 .Certificarea organică reprezintă un întreg proces de certificare destinat producătorilor de alimente organice şi alte produse agricole ecologice. Instituţiile de certificare acţionează în conformitate cu anumite standarde internaţionale stricte. Întregul proces de producţie, de la seminţele plantei şi până la produsul final, este atent monitorizat: creşterea plantelor, recoltarea, depozitarea, transportul şi procesarea acestora, incluzând:
Ø Interzicerea folosirii de substanţe chimice sintetice (e.g. îngrăşăminte, pesticide, antibiotice, aditivi alimentari etc), organisme modificate genetic, iradierii sau...