Biotta-Sucuri Ecologice
Cum să prepari rapid o supă gazpacho
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice pe 26 Februarie, 2020 .- Turnați cantitatea de cocktail de legume Biotta într-un vas.
- Adăugați 1-2 căței de usturoi și o lingură de oțet.
- Tăiați cubulețe o felie de pâine albă (fără coajă) și adăugați-o în amestec.
- Mixați totul și adăugați 150 ml de supă de legume.
Morcovul – un răsfăț pentru ochi!
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice pe 18 Februarie, 2020 .Bine intenționatul sfat ”Mănâncă mai mulți morcovi – sunt foarte buni pentru ochi!” are la bază motive întemeiate. Haideți să descoperim ce se află în spatele acestor cuvinte înțelepte.
Nicio altă legumă nu este la fel de populară ca morcovul. Elvețienii consumă aproape 8 kilograme pe cap de locuitor anual, făcând din morcov leguma numărul 1 a țării, depășind consumul de roșii, ardei sau alte legume. Morcovul face parte din familia Umbeliferae, fiind prezentă în bucătăriile noastre încă din Evul Mediu. La nivel mondial sunt cultivate aproximativ 100 de tipuri de morcov, de la morcovul alb, galben sau...
Deliciu la final de vară: Sorbet de merișoare
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice, Retete ecologice pe 12 Septembrie, 2016 .Ingrediente
(pentru 6 persoane)
500 ml Suc Biotta de merișoare
500 ml apă
50 g sirop de agave
1 băț de scorțișoară, aprox. 3 cm
cuișoare
1 anason stea
coaja rasă și sucul de la o portocală ecologică
Mod de preparare
(foarte ușor)
Puneți apa, siropul de agave și condimentele într-un vas și lăsați să fiarbă. Amestecați ușor timp de 10 minute pentru a permite aromelor să se absoarbă în lichid. Scoateți condimentele și lăsați la răcit.
Adăugați coaja rasă și sucul de la portocală și amestecați totul cu sucul de merișoare. Turnați compoziția într-un vas plat și...
Suc în centrul atenției: sfecla roșie!
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice pe 14 Iulie, 2016 .Sfecla roșie a fost probabil introdusă în peisajul cultural european de către romani. În acea perioadă, sfecla roșie a apărut într-o varietate mare de forme și culori – rotundă, sub formă de cilindru sau chiar alungită - de culoare albă, galbenă sau roșie. Oamenii nu au cultivat varietatea de sfeclă de culoare roșie până în secolul al IX-lea.
Sucul de sfeclă roșie Biotta este obținut din sfeclă roșie ecologică, de cea mai înaltă calitate, și conține potasiu natural - un mineral valoros, care poate ajuta în stabilizarea tensiunii arteriale. Nitrații din sfecla roșie sunt foarte populari printre atleții de...
Tensiunea arterială crescută
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice pe 05 Iulie, 2016 .Sucul Biotta de țelină este cel mai bine cotat atunci când vine vorba despre combaterea hipertensiunii deoarece, în afară de potasiu, sucul conține uleiuri esențiale care susțin funcțiile renale. Rinichii sunt strâns implicați în reglarea tensiunii arteriale.
Un alt suc potrivit pentru reglarea tensiunii arteriale este sucul de sfeclă roșie. Pe lângă potasiu, sfecla conține nitrați naturali. În organism, nitrații sunt convertiți în monoxid de azot (NO). Monoxidul de azot este o substanță importantă, care este creată de către organism și este responsabilă pentru lărgirea vaselor de sânge, răspunzătoare la...
Potasiul în sucurile din legume
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice pe 05 Iulie, 2016 .Corpul uman conține aproximativ 130 grame de potasiu. Potasiul mineral creează premisele necesare pentru ca informația să fie pompată de la celulă la celulă. Este un component vital în procesul de control al organelor noastre, inimă, sistem nervos, musculatură scheletică, tract digestiv și piele, permițându-le să își îndeplinească funcțiile. Potasiul este, de asemenea, implicat în reglarea echilibrului acido-alcalin. O îmbunătățire în reglarea nivelului de potasiu ajută la reducerea riscului de tensiune arterială crescută (2g de potasiu pe zi).
Atunci când transpirăm în timpul exercițiului fizic, oragnismul...
Știați că....?
Postat de Biosens in Alimentatie sanatoasa, Biotta-Sucuri Ecologice pe 14 Ianuarie, 2016 .Metaboliți secundari: antocianii
Culoarea face diferența. Dacă limba ta este albastră, afinele provin din pădure și sunt sălbatice. Afinele cultivate, pe de altă parte - care sunt predominante pe piață - sunt tot albastre la exterior, însă au carnea fructului deschisă la culoare și, astfel, cu greu pătează limba, dacă o fac.
Culoarea albastră a fructelor de pădure este rezultatul unui colorant numit antocian și este clasificat ca așa-numit metabolit secundar. În ultimii ani au fost efectuate mai multe studii asupra acestora, deoarece se spune că au o funcție de protecție antioxidantă.
Antocianii...
Suc în centrul atenției: Morcovul violet!
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice pe 11 Ianuarie, 2016 .
De fapt, acest tip de morcov există încă din Epoca de Piatră. Abia în secoul al XVII-lea a fost surclasat de morcovul nou, apărut și răspândit la...