Arhivă

Trei supersucuri care revitalizează sănătatea

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 30 Octombrie, 2013 . 1 Comentariu(i).

Poate ai auzit deja că sucurile bio din fructe și legume pot fi benefice pentru sănătatea ta. Dar există unele sucuri care sunt în mod deosebit...puternice!

Iată care sunt acestea:

sfecla_rosii_rodie

Sucul de sfeclă roșie

Studiile au arătat că sucul de sfeclă roșie este eficient în creșterea energiei și scăderea tensiunii arteriale.

Sucul de sfeclă roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale datorită conținutului ridicat de nitrați naturali. Organismul transformă nitrații în oxid nitric, un compus care stimulează fluxul sanguin. Acest lucru reduce riscul de boli cardiovasculare.

Nitrații din sfecla roșie pot, de asemenea, îmbunătăți performanța fizică.  Un studiu din anul 2010 realizat de Universitatea din Exeter, a arătat că persoanele care consumă suc de sfeclă roșie au un grad de rezistență mai mare în timpul exercițiilor fizice. Au fost realizate și alte studii similare, cu rezultate similare.

Deoarece prin gătire sau fermentare nivelul nutrienților din sfeclă se reduce, este mai bine ca aceasta să fie consumată ca suc. Un pahar sau două pahare de sfeclă roșie pe zi pot avea un impact pozitiv asupra stării tale de sănătate.

Sucul de roșii

Un alt suc benefic este sucul de roșii. Roșiile sunt bogate în licopen, un puternic antioxidant care elimină radicalii liberi.

Studiile au arătat că o dietă bogată în licopen ajută la reducerea riscului de cancer sau atac cerebral. Cercetătorii cred că licopenul poate întări sistemul imunitar, preveni formarea cheagurilor de sânge și reduce inflamațiile, scăzând astfel riscul de atac cerebral.

Deși roșiile nu sunt singurele alimente ce conțin licopen, sunt totuși cea mai bună sursă pentru acesta. Este recomandat a se consuma cantități mari de licopen în fiecare zi, pentru a te bucura de beneficiile acestuia, iar prin stoarcerea directă a roșiilor este mult mai ușor să consumi o mare parte din acesta.

!! Este o idee bună să adaugi sucului de roșii un tip de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline. Acesta va ajuta organismul să absoarbă licopenul.

Sucul de rodie

Sucul de rodie este plin de antioxidanți. Reduce tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, deși efectele sale par a fi pe termen scurt. Un studiu realizat de Institutul Național pentru Cancer a demonstrat că sucul de rodie contribuie la încetinirea cancerului de prostată.

Cercetătorii de la Universitatea Queen Margaret din Edinburgh au descoperit faptul că sucul de rodie crește nivelul de testosteron, un hormon care amplifică dorința sexuală, atât la bărbați, cât și la femei. În plus, testosteronul reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit.

Alte sucuri foarte bune

Desigur, există multe alte sucuri care sunt foarte bune pentru sănătate. Sucul de morcovi este plin de vitamina A, care este foarte bună pentru vedere. Și sucul de castraveți este foarte bun pentru aspectul pielii.

Adăugarea de sucuri proaspete în dieta ta zilnică este o idee foarte bună, dar ca suplimente alimentare, nu substituți ai alimentelor solide.

!! Amintește-ți că organismul tău are nevoie și de fibrele conținute în fructele și legumele în stare solidă!

În concluzie, nu mai ignora beneficiile incredibile ale sucurilor sănătoase!

Dacă îți este greu…

Cheia progresului în cazul unui program cu sucuri (sau a oricărei inițiative naturale) este consecvența. Pentru a te bucura cu adevărat de beneficii, trebuie să te ții de plan de-a lungul timpului. Cu toții știm asta.

Dacă știi deja cât de importante sunt sucurile obținute direct prin presare, dar nu ești consecvent, ar trebui să te întrebi de ce se întâmplă acest lucru.

Pentru foarte mulți dintre noi, autosabotajul este răspunsul. Știi ce trebuie să faci pentru sănătatea ta, dar rămâi blocat în tiparele vechi, familiare, care nu îți sunt de folos. Eliberarea de aceste tipare și angajamentul pentru un stil de viață sănătos sunt cele mai importante lucruri pe care poți să le faci!

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23640589 http://www.webmd.com/food-recipes/features/truth-about-beetroot-juice http://www.health.harvard.edu http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22648092 http://www.cancer.gov http://www.endocrine-abstracts.org/ea/0028/ea0028p313.htm

Ultima Actualizare: 30 Octombrie, 2013

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios