Arhivă

Biotta Exotic - o combinaţie unică din fructe exotice şi nutrienţi

Postat de in Biotta-Sucuri Ecologice pe 19 Iulie, 2011 . 0 Comentariu(i).

Sucul Biotta Exotic este un suc răcoritor, ce conţine piure obţinut din 3 fructe exotice: mango, guava şi maracuja, precum şi suc de struguri, pere şi mere, fiind astfel bogat în vitamine şi minerale. Prin amestecul acestor sucuri ia naştere o compoziţie care conţine următoarele ingrediente funcţionale:

1. Vitamina C

Vitamina C solubilă nu poate fi produsă de către om – spre deosebire de numeroase animale şi plante. De aceea trebuie să fie administrată ca şi supliment alimentar. Vitamina C se încadrează în categoria antioxidanţilor şi protejează corpul împotriva radicalilor liberi. Aceasta sprijină funcţionalitatea vitaminei E, care de asemenea are un efect antioxidant prin regenerare. În acest mod se pot evita unele boli cum ar fi cancerul şi arteroscleroza. În orice caz, se poate preveni formarea nitrozaminelor canceroase şi prin aceasta se pot evita cancerul stomacal şi cancerul intestinal.

Pe lângă aceasta, vitamina C ia parte la procesul de reglare a administrării oxigenului celulelor şi devine necesar când vine vorba despre formarea colagenului (proteinele ţesutului conjunctiv şi a celui de sprijin). Astfel, contribuie la păstrarea sănătăţii pielii şi gingiilor şi îmbunătăţeşte procesul de vindecare a rănilor. Aceasta favorizează preluarea fierului din alimente, care este necesar în cazul hematopoiezei.

exotic_biottaVitamine B

2.1. Acid folic (folaţi)

Folaţii joacă un rol important în ceea ce priveşte metabolismul proteic, fiind astfel foarte importanţi pentru creştere şi dezvoltare. Ei participă la sinteza acidului nucleic din organismul nostru şi sunt indispensabili pentru diviziunea şi formarea de celule noi. În special femeile însărcinate şi cele care îşi planifică o sarcină ar trebui să acorde o atenţie deosebită cantităţii de acid folic din organism, deoarece lipsa acestuia poate duce în primele săptămâni ale sarcinii la dezvoltarea deficitară cu urmări grave a bebeluşului: Spina bifida (spate deschis).

Chiar şi în prevenirea arterosclerozei, acidului folic i se atribuie un rol important. Aprovizionarea organismului cu cantitatea necesară de acid folic poate preveni nivelul ridicat de homocisteină din sânge - un factor de risc care poate duce la apariţia arterosclerozei.

2.2. Niacina

Termenul de niacină rezumă de fapt termenii vitamere amida acidului nicotinic şi acid nicotinic. În organism, aceste componente sunt transformate din una în alta. Niacina este parte componentă a coenzimei NAD (nicotin-adenindinucleotid) şi NADP (nicotin- adenindinucleotid-fosfat). Coenzimele NAD şi NADP acţionează în calitate de donatori şi acceptanţi de hidrogen. Niacina participă la formarea dar şi la reducerea hidraţilor de carbon, acizilor graşi şi aminoacizilor.

Niacina în formă de NAD se foloseşte la replicarea şi repararea ADN-ului, precum şi la mobilizarea de calciu.

O lipsă accentuată de niacină, paralel cu administrarea de triptofan, duce la aşa-numita Pellagra. Aceasta este o boală care se caracterizează prin dermatită, diaree, modificări ale membranei mucoase din zona gurii, limbii şi a tractului stomac-intestin, precum şi prin psihoze depresive însoţite de dureri de cap, oboseală şi stări de confuzie.

Astfel de deficienţe grave de niacină se întâlnesc foarte rar în Europa Centrală. Acestea mai apar încă doar în cazul unor devieri extreme de la modul obişnuit de alimentaţie.

3. Vitamina E

Vitamina E naturală sau tocoferol-α este o vitamină solubilă în grăsimi, care este sintetizată doar de plante. Vitamina E acţionează în organism ca şi sistem de protecţie împotriva oxigenului reactiv, deci împotriva radicalilor de oxigen. Aceasta împiedică mai ales peroxidarea mai multor acizi graşi nesaturaţi în lipidele membranei. Vitamina E mai previne procesul de formare a lipoproteinelor de densitate redusă în plasmă, un factor de risc important care poate duce la arteroscleroză.

În membrană, Vitamina E acţionează în felul următor: prin peroxidarea lipidelor numeroşilor acizi graşi nesaturaţi ia naştere o reacţie în lanţ. Asta înseamnă că radicalii sunt predaţi de la acid gras la acid gras. Acest proces poate fi întrerupt cu ajutorul vitaminei E. Aceasta preia  radicalul unui acid gras şi devine astfel ea însăşi un radical. După cum vitamina este purtător de reacţie, nu reacţionează mai departe. Prin acidul ascorbic (vitamina C), vitamina E poate să fie regenerată şi astfel poate stopa înnoirea radicalilor.

4. Carotina ß

Carotina ß, cunoscută şi sub denumirea de provitamina A, din organism poate fi transformată în vitamina A. Vitamina A este importantă pentru diviziunea celulară, pentru sistemul imunitar şi procesul de vedere.

În cazul lipsei de vitamina A din organism se poate ajunge la hemeralopie. O lipsă accentuată de vitamina A poate duce la modificări ale pielii şi ale mucoasei şi, mai mult de atât, poate duce la  xeroftalmie-deshidratarea glandei lacrimale şi cojunctivei. Astfel de simptome se întâlnesc foarte rar în ţările industriale. În ţările în curs de dezvoltare o lipsă accentuată a vitaminei A este cauza orbirii şi nivelului ridicat de mortalitate în rândul copiilor.

5. Kaliu

Kaliu este un macroelement. Este cationul cal mai des întâlnit din lichidul intracelular (aprox. 98 % din kaliu). Joacă un rol important pentru osmolaritate, hidratare, electroneutralitate şi excitabilitate. Mai mult decât atât, kaliu este important în ceea ce priveşte creşterea masei celulare şi în acelaşi timp activează diferite enzime. Lipsa de kaliu în organism poate duce la complicaţii ale muşchilor şi chiar la paralizie şi la dereglări ale funcţionalităţii inimii. Această lipsă de kaliu survine ca urmare a unor pierderi excesive, cum ar fi diaree în formă gravă şi vomitat, precum şi prin pierderi grave prin rinichi, prin administrarea diureticelor.

6. Cupru

Cuprul face parte din categoria microelementelor. Este o parte componentă a multor metaloenzime care aparţin de cele mai multe ori sistemului endogen antioxidativ. O altă funcţie a cuprului se remarcă în cadrul metabolismului fierului. În acest sens este o parte componentă a unei enzime, care catalizează oxidarea fierului bivalent în fier trivalent, pentru formarea proteinei de transport pentru fier. Simptome de carenţă sunt: anemia microcitară, leucocitopenie, granulocitopenie, apariţia unor fracturi ale oaselor ca urmare a osteoporozei, rupturi spontane a tuburilor vasculare şi anevrisme rezultate dintr-o sinteză deficitară a colagenului şi elastinei, pigmentarea părului şi a pielii, iar într-un stadiu avansat se poate ajunge chiar la afecţiuni neurologice.

7. Mangan

Manganul este un microelement. Face parte din structura mai multor metaloenzime: gluconeogeneză, sistemul enzimatic antioxidativ, Diaminoxidase, glutamin sintaza şi arginaza (sinteza ureii).

Până acum, ssuc_Exoticimptome ale deficienţei manganului în organismul uman au fost depistate doar în cazuri foarte rare, prin hrănirea parenterală totală. În cadrul experimentelor pe animale s-au observat următoarele simptome: creştere deficitară, complicaţii ale scheletului şi afecţiuni în ceea ce priveşte fertilitatea.

8. Natriu

Natriul este un macroelement. Este cationul cel mai des întâlnit în lichidul extracelular şi stabileşte volumul şi presiunea osmotică a acestuia. Natriul joacă un rol important pentru conţinutul de acid-baze, precum şi pentru secreţiile digestive. În afară de asta, natriul este important când vine vorba despre accentuarea potenţialului membranei, influenţează funcţionalitatea membranei celulare şi joacă un rol important în procesul de excitabilitate. Semnele clinice ale lipsei de natriu sunt: hipotonia, tahicardia, apatia şi crampele musculare.

9. Zinc

Zincul este un microelement. În metabolism zincul îndeplineşte mai multe funcţii specifice: este o parte componentă a enzimelor metabolismului proteic, a hidraţilor de carbon, a grăsimilor şi proteinelor, hormonilor şi receptorilor, precum şi a depozitărilor de insulină şi are proprietatea de activare a acestora. Joacă un rol important şi în cadrul sistemului imunitar. Simptomele unei lipse grave de zinc în organism sunt: reducerea activităţii papilelor gustative, lipsa poftei de mâncare, dermatită, căderea părului, diaree, afecţiuni neuropsihice, creştere deficitară, proces deficitar de dezvoltare sexuală la bărbaţi, reducerea funcţionalităţii procesului de vindecare a rănilor şi risc ridicat de infecţii.

Sucul Biotta Exotic poate fi achiziţionat din magazinele partenere, precum şi din magazinele Selgros.

Ultima Actualizare: 19 Iulie, 2011

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios