Ingrediente:
400 g tăiţei
1 dovlecel
1 morcov
2 cepe
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
2 căţei de usturoi
200 g ghimbir proaspăt – pentru gust
Sare, piper
2 linguri seminţe de susan
1 ceapă verde
Pătrunjel
300 g dulceaţă de măceşe Maintal
300 ml oţet balsamic alb
150 ml supă condimentată din legume
1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Puneţi dulceaţa de măceşe Maintal, oţetul balsamic şi supa de legume la fiert şi condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi legumele. Prăjiţi seminţele de susan în tigaie. Curăţaţi legumele, decojiţi ceapa şi morcovul, scoateţi sâmburii de la ardei şi înlăturaţi cotorul. Tăiaţi în fâşii subţiri. Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi tăiaţi-le cubuleţe. Fierbeţi tăiţeii al dente şi stingeţi focul. Amestecaţi usturoiul, legumele şi ghimbirul prăjite în wok sau într-o oală mare, adăugaţi tăiţeii, amestecaţi bine şi condimentaţi, dupa gust, cu sare şi piper. Acoperiţi cu sosul şi asezonaţi cu susan prăjit şi pătrunjel. Vă recomandăm carne de pasăre sau file marinat în sos asiatic cu ghimbir şi apoi prăjit.
Timp de preparare: cca. 40 minute
Bon appétit!