Arhivă

Beneficiile consumului de afine

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 22 Iulie, 2009 . 1 Comentariu(i).

heidelbeeren_bilberry_neu

Afinele au proprietăţi antiseptice şi astringente, fiind folosite ca remediu împotriva diareii, diabetului, gingiilor inflamate, în tratamentul de întărire a arterelor (ateroscleroză) şi împotriva durerilor menstruale. De asemenea, este demonstrat faptul că afinele îmbunătăţesc vederea (în special cea de pe timpul nopţii) şi reglează circulaţia deficitară, datorită conţinutului ridicat de antocianine, acei pigmenţi de culoare albastru-violet.

În cel de-al doilea război mondial, piloţii englezi consumau dulceaţă de afine pentru a-şi îmbunătăţi vederea pe timp de noapte, iar europenii au consumat mult timp afine pentru a reduce fragilitatea capilară şi pentru a trata insuficienţa venoasă – o afecţiune care provoacă umflarea picioarelor şi varicele. Mai mult, afinele atenuează durerile şi mâncărimile şi ajută la combaterea ulcerului varicos de pe picioare. Sindromul Reynaud poate fi ameliorat prin consumul de afine. Când este rece, sindromul Reynaud provoacă dureri şi amorţeală la extremităţi (degetele mâinilor şi picioarelor şi nas).

Cercetările au arătat că afinele conţin puternici agenţi antiulcer şi anticarcinogeni. Puţină lume ştie că afinele conţin  şi o substanţă numită glucochinină, care are capacitatea de a reduce semnificativ glicemia şi că antioxidanţii şi antocianinele împreună cu planta ajută la reducerea hipertensiunii arteriale. Afinele au un gust dulce-acrişor, cu efect răcoritor.

Ultima Actualizare: 22 Iulie, 2009

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios