Timp de preparare: cca 35 de minute
Ingrediente:
12 creveți mari sau 16 creveți mici
1 lămâie
sare
1 cățel de usturoi mare
160g dulceață de merișoare Bio Maintal
800 ml nectar coacăze negre
100 g coacăze roșii proaspete
amidon de cartofi
Curățați usturoiul șI tocați-l. Clătiți creveții rege și decorticați-i, cu excepția cozii. Faceți o tăietură de-a lungul spatelui, scoateți intestinele și clătiți-i din nou. Condimentați-i cu lămâie, sare și usturoi.
Pentru sos, pregătiți dulceață de merișoare Maintal și nectar de coacăze roșii pentru fierbere. Adăugați amidon de cartofi, amestecat cu puțină apă rece (Atenție! Aveți nevoie doar de puțin!). Condimentați cu usturoi. Curățați coacăzele roșii și adăugați-le în sos. După fierbere, îndepărtați oala de pe aragaz. Prăjiți creveții rege, condimentați, pe ambele părți pentru aprox. 1 minut și serviți cu sos.
Poftă bună!