Arhivă

Sănătatea şi coacăzele

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 24 Septembrie, 2009 . 0 Comentariu(i).

Coacăzele sunt foarte bogate în fitonutrienţi, antioxidanţi, vitamine, acizi graşi esenţiali şi minerale.cassis

În mod special, coacăzele sunt renumite pentru conţinutul lor ridicat în vitamina C (un antioxidant foarte puternic), acid gama linoleic (un acid gras esenţial Omega 6, foarte rar) şi potasiu. Este dovedit faptul că aceste fructe conţin de două ori cantitatea de potasiu din banane, de patru ori cantitatea de vitamina C din portocale şi de două ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele.

Coacăzele negre mai conţin şi antociani, compuşi care se găsesc în mod natural în fructele de pădure. Aceşti antioxidanţi sunt foarte puternici şi sunt răspunzători de culoarea coacăzelor. Antocianii inhibă enzimele ciclooxigenaza 1 şi 2, acest lucru ducând la reducerea inflamaţiilor şi efectelor artritei în organism. Efectele produse sunt similare cu cele ale aspirinei sau ibuprofenului, astfel încât multe persoane de vârstă mijlocie şi multe persoane în vârstă aleg calea naturală în locul medicamentelor.

lr-coacazeEste dovedit faptul că fructele de pădure sunt benefice pentru sănătate, coacăzele incluzând:

- Acţiune anti-inflamatorie

- Puternică acţiune antioxidantă

- Ajută la prevenirea cancerului

- Reduc efectele artritei.

Efectele care sprijină sănătatea ale coacăzei negre:

1. Activitatea antibacteriană Mai multe cercetări ştiinţifice au demonstrat prezenţa unui efect antibacterian în cazul ingredientelor fenolice ale coacăzei negre: Într-un studiu australian au fost tratate 12 bacterii patogene diferite şi Candida albicans (ciuperca drojdiei patogenă facultativă, agent patogen al  candidozei sau a mugurelui din cavitatea bucală) cu suc diluat de coacăze negre şi alte sucuri. Sucul de coacăze negre a stopat clar evoluţia microorganismelor testate. Un studiu asemănător din Finlanda confirmă aceste rezultate şi în cazul altor bacterii  cum ar fi stafilococ şi salmonele.

2. Întărirea sistemului imunitar şi o însănătoşire mai rapidă Coacăza neagră este fructul cu cel mai bogat conţinut în vitamina C. Vitamina C este vitamina a cărei administrare zilnică este necesară corpului nostru. Conţinutul foarte bogat în vitamina C al sucului de coacăze mijloceşte acoperirea cantităţii zilnice necesare de vitamina C. În special femeile însărcinate, cele care alăptează, sportivii şi fumătorii sunt acei care au nevoie de o cantitate mare de vitamina C. Lipsa acestei vitamine în organism duce la apariţia durerilor de oase şi membre, stări de oboseală, iritabilitate şi un risc ridicat de infecţii. În cazul vindecării foarte lente a rănilor, precum şi în cazul fracturilor osoase, vitamina C poate să accelereze vindecarea acesto5400460_cassissaft-bio_chra. Se pune în discuţie şi întrebarea dacă vitamina C poate fi de folos şi în cazul tratării cancerului, îmbolnăvirilor de inimă şi de circulaţie, precum şi alergiilor. Nu există pericolul unei preluări excesive din alimente, incluzând dulceaţa de coacăze sau sucul de coacăze negre. Prin luarea unei supradoze sub formă de capsule se poate ajunge la diaree.

3. Adaptabilitate îmbunătăţită a ochilor la întuneric Un studiu cu antociani izolaţi de coacăze negre a demonstrat o accentuare a adaptabilităţii ochilor la întuneric, o retragere a stărilor de oboseală, precum şi a complicaţiilor oftalmologice subiective ca urmare a suprasolicitării. Aceste efecte sunt îndepărtate prin regenerarea de rodopsină prin antociani.

Ultima Actualizare: 24 Septembrie, 2009

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios