Arhivă

Retete ecologice

Ingrediente

(pentru 6 persoane)

500 ml Suc Biotta de merișoare

500 ml apă

50 g sirop de agave

1 băț de scorțișoară, aprox. 3 cm

cuișoare

1 anason stea

coaja rasă și sucul de la o portocală ecologică

Mod de preparare

(foarte ușor)

Puneți apa, siropul de agave și condimentele într-un vas și lăsați să fiarbă. Amestecați ușor timp de 10 minute pentru a permite aromelor să se absoarbă în lichid. Scoateți condimentele și lăsați la răcit.

Adăugați coaja rasă și sucul de la portocală și amestecați totul cu sucul de merișoare. Turnați compoziția într-un vas plat și...

Postat de in Retete ecologice pe 20 Ianuarie, 2016 .

Ingrediente:

Pentru salată:

4-5 buc. de sparanghel

1/2 lămâie

10 g zahăr

5 g sare

100 g unt

cca 6 roșii cherry

1 salată verde

Pentru dressing:

unt

oțet din vin alb

Dulceață din vin Maintal

sare

piper

puțin zahăr

 

Spălați salata și rupeți-o bucăți. Îndepărtați capetele din lemn și curățați sparanghleul. Puneți apă, unt, sare, zahăr și lămâie într-o oală și lăsați la fiert. Preparați sparanghelul în apă (timp de preparare: 20 min. sparanghelul alb, 5 min. sparanghelul verde, de aceea adăugați sparanghelul verde în oală după 15 min.). După ce este gata,...

Postat de in Retete ecologice pe 20 Ianuarie, 2016 .

Ingrediente:

300 g fulgi de ovăz

375 g iaurt natural

150 g dulceață de caise Maintal

100 g amestec de miez (nuci, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, migdale)

1 banană

1 măr

1 pară

1 portocală

2 kiwi

100 g fructe de pădure (zmeură, căpșune, mure)

sucul de la o lămâie 

 

Amestecați iaurtul cu dulceața de caise Maintal. Amestecul poate fi îndulcit cu zahăr sau miere. Stoarceți zeama de lămâie și turnați sucul într-un castron. Spălați fructele de pădure, decojiți portocala și tăiați-o în bucățele, decojiți kiwi și banana, tăiați-le felii și amestecați-le...

Ingrediente:

400 g tăiţei

1 dovlecel

1 morcov

2 cepe

1 ardei gras roşu

1 ardei gras verde

2 căţei de usturoi

200 g ghimbir proaspăt – pentru gust

Sare, piper

2 linguri seminţe de susan

1 ceapă verde

Pătrunjel

300 g dulceaţă de măceşe Maintal

300 ml oţet balsamic alb

150 ml supă condimentată din legume

1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Puneţi dulceaţa de măceşe Maintal, oţetul balsamic şi supa de legume la fiert şi condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi legumele. Prăjiţi seminţele de susan în tigaie. Curăţaţi legumele, decojiţi ceapa şi morcovul,...

Postat de in Retete ecologice pe 13 August, 2014 .

Ingrediente:

1 blat de tort

225g dulceaţă de fructe de pădure Maintal

500g mascarpone

2 tuburi de frişcă

3-4 linguri lichior de coacăze negre

1 ou

2 plicuri zahăr vanilat

2 plicuri întăritor de frişcă

1 lingură zahăr pudră

1 baton de ciocolată albă

1 pungă de zmeură sau mure

 

Bateţi ouăle împreună cu zahărul pudră, apoi adăugaţi lichiorul de coacăze negre şi completaţi cu mascarpone. Bateţi frişca cu zahărul vanilat până la îngroaşare, treptat adăugaţi întăritor de frişcă şi amestecaţi cu amestecul de mascarpone.

Tăiaţi blatul de tort pe orizontală,...

Postat de in Retete ecologice pe 15 Ianuarie, 2010 .

Ingrediente:

-    500g vinete

-    250g roşii

-    250g Seitan*

-    100g mămăligă

-    Ulei de măsline

-    5 căţei de usturoi striviţi

-    Oregano

-    1 linguriţă de sirop din orez Si'doux

-    1 linguriţă zeamă de lămâie

-    Câteva frunze de busuioc

-    Sare

-    Piper negru 

Timp: 45 minute

4 porţii

Curăţaţi vinetele, tăiaţi-le în felii groase de 1,5 cm şi apoi în cuburi. Se pun deoparte. Puneţi roşiile în apă fiartă pentru puţin timp, pentru a se decoji mai uşor. Roşiile se vor tăia în cubuleţe. Se încălzeşte uleiul în tigaie. Se adaugă...

Postat de in Retete ecologice pe 18 Decembrie, 2009 .

Supă de ceapă cu tempeh 500 g ceapă Ulei de măsline 1 căţel de usturoi 4 ciuperci shiitake 2 linguriţe miso* Piper proaspăt 300 g tempeh* Timp: 30 de minute Porţii: 4 persoane Descriere: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o  peştişori. Sfărmaţi căţelul de usturoi în uleiul de măsline înfierbântat şi prăjiţi ceapa. Înmuiaţi ciupercile shiitake în apă călduţă timp de 10 minute şi tăiaţi-le subţire. Adăugaţi ceapa, precum şi apa şi miso. Presăraţi cu piper. Fierbeţi-le timp de 10 minute. Feliaţi tempeh şi  tăiaţi feliile în două. Adăugaţi feliile în supă şi serviţi supa imediat! Poftă...

Postat de in Retete ecologice pe 23 Noiembrie, 2009 .
500g frunze mici de spanac Pentru sos de susan: 1 / 3 ceaşcă de gomasio (amestec din seminţe de susan şi sare) 4 linguri de sos de soia (shoyu) 1 linguriţă de sirop de orez (Lima Si'doux) 4 linguri de mirin Timp:15 minute 4 porţii Spanacul se pune să fiarbă aproximativ 30 de secunde. Se răceşte în apă rece şi se pune la scurs. Pentru sos: Se amestecăShoyu, siropul de orez Si Doux şi mirinul şi se adaugă gomasio. Se toarnă amestecul într-un bol şi se încălzeşte la foc mediu. Se lasă la foc mic, până când începe să se îngroaşe. Se pun frunzele de spanac într-un vas şi se acoperă cu sosul obţinut. Se...

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios