Retete ecologice
Deliciu la final de vară: Sorbet de merișoare
Postat de Biosens in Biotta-Sucuri Ecologice, Retete ecologice pe 12 Septembrie, 2016 .Ingrediente
(pentru 6 persoane)
500 ml Suc Biotta de merișoare
500 ml apă
50 g sirop de agave
1 băț de scorțișoară, aprox. 3 cm
cuișoare
1 anason stea
coaja rasă și sucul de la o portocală ecologică
Mod de preparare
(foarte ușor)
Puneți apa, siropul de agave și condimentele într-un vas și lăsați să fiarbă. Amestecați ușor timp de 10 minute pentru a permite aromelor să se absoarbă în lichid. Scoateți condimentele și lăsați la răcit.
Adăugați coaja rasă și sucul de la portocală și amestecați totul cu sucul de merișoare. Turnați compoziția într-un vas plat și...
Rețeta zilei: Salată de sparanghel cu roșii
Postat de Biosens in Retete ecologice pe 20 Ianuarie, 2016 .Ingrediente:
Pentru salată:
4-5 buc. de sparanghel
1/2 lămâie
10 g zahăr
5 g sare
100 g unt
cca 6 roșii cherry
1 salată verde
Pentru dressing:
unt
oțet din vin alb
Dulceață din vin Maintal
sare
piper
puțin zahăr
Spălați salata și rupeți-o bucăți. Îndepărtați capetele din lemn și curățați sparanghleul. Puneți apă, unt, sare, zahăr și lămâie într-o oală și lăsați la fiert. Preparați sparanghelul în apă (timp de preparare: 20 min. sparanghelul alb, 5 min. sparanghelul verde, de aceea adăugați sparanghelul verde în oală după 15 min.). După ce este gata,...
Rețetă pentru mic-dejun: Sportsman Muesli
Postat de Biosens in Retete ecologice pe 20 Ianuarie, 2016 .Ingrediente:
300 g fulgi de ovăz
375 g iaurt natural
150 g dulceață de caise Maintal
100 g amestec de miez (nuci, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, migdale)
1 banană
1 măr
1 pară
1 portocală
2 kiwi
100 g fructe de pădure (zmeură, căpșune, mure)
sucul de la o lămâie
Amestecați iaurtul cu dulceața de caise Maintal. Amestecul poate fi îndulcit cu zahăr sau miere. Stoarceți zeama de lămâie și turnați sucul într-un castron. Spălați fructele de pădure, decojiți portocala și tăiați-o în bucățele, decojiți kiwi și banana, tăiați-le felii și amestecați-le...
Tăiţei asiatici cu sos balsamic şi măceşe
Postat de Biosens in Alimentatie sanatoasa, Retete ecologice pe 03 Octombrie, 2014 .Ingrediente:
400 g tăiţei
1 dovlecel
1 morcov
2 cepe
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
2 căţei de usturoi
200 g ghimbir proaspăt – pentru gust
Sare, piper
2 linguri seminţe de susan
1 ceapă verde
Pătrunjel
300 g dulceaţă de măceşe Maintal
300 ml oţet balsamic alb
150 ml supă condimentată din legume
1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Puneţi dulceaţa de măceşe Maintal, oţetul balsamic şi supa de legume la fiert şi condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi legumele. Prăjiţi seminţele de susan în tigaie. Curăţaţi legumele, decojiţi ceapa şi morcovul,...
Tort de zăpadă cu dulceaţă de fructe de pădure
Postat de Biosens in Retete ecologice pe 13 August, 2014 .Ingrediente:
1 blat de tort
225g dulceaţă de fructe de pădure Maintal
500g mascarpone
2 tuburi de frişcă
3-4 linguri lichior de coacăze negre
1 ou
2 plicuri zahăr vanilat
2 plicuri întăritor de frişcă
1 lingură zahăr pudră
1 baton de ciocolată albă
1 pungă de zmeură sau mure
Bateţi ouăle împreună cu zahărul pudră, apoi adăugaţi lichiorul de coacăze negre şi completaţi cu mascarpone. Bateţi frişca cu zahărul vanilat până la îngroaşare, treptat adăugaţi întăritor de frişcă şi amestecaţi cu amestecul de mascarpone.
Tăiaţi blatul de tort pe orizontală,...
Reţete bio: Seitan preparat în stil italienesc
Postat de Biosens in Retete ecologice pe 15 Ianuarie, 2010 .Ingrediente:
- 500g vinete
- 250g roşii
- 250g Seitan*
- 100g mămăligă
- Ulei de măsline
- 5 căţei de usturoi striviţi
- Oregano
- 1 linguriţă de sirop din orez Si'doux
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- Câteva frunze de busuioc
- Sare
- Piper negru
Timp: 45 minute
4 porţii
Curăţaţi vinetele, tăiaţi-le în felii groase de 1,5 cm şi apoi în cuburi. Se pun deoparte. Puneţi roşiile în apă fiartă pentru puţin timp, pentru a se decoji mai uşor. Roşiile se vor tăia în cubuleţe. Se încălzeşte uleiul în tigaie. Se adaugă...
Reţetă bio: Supă de ceapă cu tempeh
Postat de Biosens in Retete ecologice pe 18 Decembrie, 2009 .Supă de ceapă cu tempeh 500 g ceapă Ulei de măsline 1 căţel de usturoi 4 ciuperci shiitake 2 linguriţe miso* Piper proaspăt 300 g tempeh* Timp: 30 de minute Porţii: 4 persoane Descriere: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Sfărmaţi căţelul de usturoi în uleiul de măsline înfierbântat şi prăjiţi ceapa. Înmuiaţi ciupercile shiitake în apă călduţă timp de 10 minute şi tăiaţi-le subţire. Adăugaţi ceapa, precum şi apa şi miso. Presăraţi cu piper. Fierbeţi-le timp de 10 minute. Feliaţi tempeh şi tăiaţi feliile în două. Adăugaţi feliile în supă şi serviţi supa imediat! Poftă...