Arhivă

Suc în centrul atenției: Morcovul violet!

Postat de in Biotta-Sucuri Ecologice pe 11 Ianuarie, 2016 . 0 Comentariu(i).

Noul suc Biotta, denumit ”Sucul violet” reprezintă o întoarcere la originile Biotta, din două motive: în primul rând, este primul suc de morcovi Biotta pur, de la primul suc Biotta încoace – respectiv sucul de morcovi, produs încă din 1957. În al doilea rând, acest morcov ”indigen” este extraordinar. De mai bine de 50 de ani, Botta încearcă să fie casă pentru legumele speciale, inclusiv pentru soiurile vechi de legume. Printre acestea, se include acum și morcovul violet.

 

De fapt, acest tip de morcov există încă din Epoca de Piatră. Abia în secoul al XVII-lea a fost surclasat de morcovul nou, apărut și răspândit la scară largă în prezent, morcovul portocaliu. Rădăcina violet închis este plină de antociani, care asigură protecție oxidativă în mod natural. Potențialul antioxidativ este chiar și de 4 ori mai mare decât cel al morcovului portocaliu. Are și un gust impresionant, delicat, dulceag. Asta înseamnă că gustul se potrivește sucurilor Biotta: ușor și aproape dulce. Este plăcere pură, fiind totodată perfect pentru persoanele care doresc să fie creative în bucătărie.

 

 

        Proprietățile speciale ale morcovului violet:

  • Bogat în antociani

Antocianii sunt substanțe vegetale secundare, așa-zișii bioflavonoizi, ce se găsesc în fructele și legumele de culoare albastră, violetă, roșie sau bleumarin. Sunt unii dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, ce ne protejează celulele împotriva îmbătrânirii și a degenerării.

  • Conține diverse carotenoide, inlcusiv luteina

Carotenoidele protejează pielea și ochii noștri. Luteina este, de asemenea, un carotenoid, întâlnindu-se în doze mari în retină. Are efect antioxidant și ne protejează ochii, printre altele, și de radicalii liberi.

        Disponibil din: Februarie 2016

 

Ultima Actualizare: 21 Aprilie, 2016

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios