Arhivă

Ce reprezintă un certificat organic şi care este importanţa acestuia?

Postat de in Produse Ecologice-informatii generale pe 14 Mai, 2009 . 0 Comentariu(i).

130px-usda_organic_seal_svg3Certificarea organică reprezintă un întreg proces de certificare destinat producătorilor de alimente organice şi alte produse agricole ecologice. Instituţiile de certificare acţionează în conformitate cu anumite standarde internaţionale stricte. Întregul proces de producţie, de la seminţele plantei şi până la produsul final, este atent monitorizat: creşterea plantelor, recoltarea, depozitarea, transportul şi procesarea acestora, incluzând:

Ø   Interzicerea folosirii de substanţe chimice sintetice (e.g. îngrăşăminte, pesticide, antibiotice, aditivi alimentari etc), organisme modificate genetic, iradierii sau nămolurilor generate de staţiile de epurare.

Ø   Utilizarea terenurilor agricole pe care nu s-au folosit substanţe chimice timp de câţiva ani (de multe ori, de 3 ani sau mai mult).

Ø   Păstrarea detaliată, în scris, a producţiei şi înregistrarea vânzărilor (bilanţ contabil anual).

Ø   Menţinerea strict separată a produselor organice de cele necertificate organic.

Ø   Supunerea periodică la inspecţii.130px-german_organic_seal4

Pentru a primi sigla de certificare ecologică a unei instituţii, este obligatoriu ca fiecare etapă de producţie să fie în accord cu standardele internaţionale recunoscute.

Certificarea organică reprezintă garanţia faptului că produsul respectiv este lipsit de ingredientele sintetice care sunt cunoscute pentru faptul că, în timp, ne afectează atât de mult sănătatea.

Ultima Actualizare: 14 Mai, 2009

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios