Arhivă

Noi cifre privind agricultura ecologică la nivel mondial

Postat de in Info pe 01 Martie, 2011 . 1 Comentariu(i).

17fa8aa18eIFOAM (Federaţia Internaţională a Mişcărilor din Agricultura Organică) şi FIBL (Institutul de Cercetare în Agricultura Ecologică) au prezentat, în cadrul Biofach 2011, cele mai recente cifre privitoare la agricultura ecologică la nivel mondial.

Mai mult de 37 milioane de hectare de teren agricol a fost cultivat ecologic în anul 2010. Ţările cu cele mai mari suprafeţe agricole ecologice sunt Australia, Argentina şi SUA. Suprafaţa terenurilor agricole ecologice s-a mărit în anul 2009 cu două milioane de hectare, însemânând o creştere cu 6% în ultimul an. Creşterea cea mai mare de suprafaţă agricolă ecologică a fost atinsă la nivelul Europei: 12% creştere, reprezentând aproape un milion de hectare.

O mare parte din suprfefeţele agricole ecologice de la nivel mondial se află în Oceania (33%), urmată de Europa (25%) şi America Latină (23%). Cel mai mare procent din agricultura ecologică se găseşte în Insulele Falkland ale SUA (35,7%), urmat de Lichtenstein (26,9%) şi Austria (18,5%). În prezent, există 1,8 milioane de producători bio în lume, majoritatea aflându-se în ţările în curs de dezvoltare.

Piaţa mondială a produselor ecologice a fost evaluată în anul 2009 la 40 de miliarde de euro (55 miliarde dolari SUA) de către societatea de cercetare a pieţei Organic Monitor, cu 5% mai mult decât în anul precedent. Cea mai mare parte a produselor ecologice este vândută în Europa şi America de Nord. Europa a cheltuit mai mult de 18 miliarde de euro pentru produsele ecologice, Germania înregistrând vânzări în totalitate de 5,8 miliarde de euro, urmată de Franţa (3 miliarde euro) şi Marea Britanie (2,1 miliarde euro). Cosumatorii danezi şi elveţieni cheltuiesc cel mai mult pe produsele ecologice: mai mult de 130 euro pe an pe cap de locuitor.

Aceste informaţii sunt extrase din ultimul studiu „Lumea Agriculturii Ecologice”, o carte de referinţă ce prezintă statistici şi alte informaţii despre agricultura ecologică din 160 de ţări.

Ultima Actualizare: 01 Martie, 2011

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios