Arhivă

De ce să alegem produsele ecologice?

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 26 Octombrie, 2010 . 0 Comentariu(i).

ist2_11684631-round-stamp-with-text-100-organicOdată cu dezvoltarea societăţii de consum, producţia proprie sau agricultura de acasă, a decăzut tot mai mult. În plus, şansele de producţie independentă de alimente în zonele urbane sunt aproape nule, necesitându-se vizita la magazin pentru aprovizionarea cu alimente. Industrii întregi s-au dezvoltat şi în afara cererii de produse alimentare, iar avantajele alimentelor ecologice au scăzut semnificativ, mulţi dintre noi ajungând să le uite sau să le ignore complet. Uneori suntem prea ocupaţi, prea ignoranţi sau dezinteresaţi  să consume produse crescute în mod natural. În următoarele rânduri voi încerca să subliniez încă o dată beneficiile consumului de produse ecologice, în speranţa că tot mai multe persoane vor reveni la natură...

Cel mai valoros beneficiu oferit de produsele ecologice este reacţia pozitivă şi sănătoasă a organismului. Nu există substanţe chimice, conservanţi sau aditivi în acest tip de alimente, culturile sunt lipsite de insecticide şi ierbicide şi produsele sunt lipsite de organisme modificate genetic. Acest lucru semnifică faptul că valoarea nutriţională şi calitatea produselor ecologice sunt necesare şi obligatorii pentru ca organismul uman să funcţioneze la parametrii optimi. Mai mulţi nutrienţi creează astfel beneficiile majore pe care produsele ecologice le oferă în detrimentul produselor obţinute din agricultura convenţională.

Statisticile indică faptul că există mai multe minerale, vitamine şi antioxidanţi în produsele eco spre deosebire de cele convenţionale. Beneficiile alimentelor ecologice devin în mod consecvent mai importante pentru persoanele care suferă de afecţiuni cronice de sănătate, cum ar fi cancerul. Substanţele chimice şi fertilizatorii folosiţi pentru creşterea productivităţii culturilor sunt absorbiţi de plante şi ajung în organismul uman, generând dezechilibre care ar putea reprezenta un adevărat pericol pentru cei care deja au probleme serioase de sănătate.

Dacă doriţi să analizaţi lucrurile în profunzime, există sute de studii, articole şi materiale care vă pot oferi informaţii despre superioritatea produselor ecologice asupra celor convenţionale. Ideea de bază este că trebuie să ne menţinem în siguranţă ca să funcţionăm corect şi implicit să fim eficienţi, iar trendul curent este de a spori conştientizarea faptului că, de la un anumit punct, chiar suntem ceea ce mâncăm!

Ultima Actualizare: 26 Octombrie, 2010

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios