Arhivă

ROMÂNIA – ŢARA ANULUI BIOFACH 2013

Postat de in Info pe 03 Ianuarie, 2013 . 0 Comentariu(i).

romania-bioÎn fiecare an în luna februarie are loc cel mai mare târg din lume destinat produselor ecologice, în Nuremberg, Germania.

Biofach se distinge prin vigoare, internaționalitate și putere inovativă. În fiecare an BioFach are loc sub patronajul IFOAM (Federația Internațională a Mișcărilor din Agricultura Ecologică) și împreună cu BÖLW (Federația Germană a Industriei Alimentare Ecologice) ca organizație națională susținătoare. Astfel, BioFach garantează înalta calitate constantă a produselor expuse prin criterii stricte de admitere. BioFach este prezent pe 5 continente cu propriile sale evenimente în Japonia, Statele Unite ale Americii, America de Sud, China și India.

România a participat pentru prima dată cu pavilion național la Biofach în anul 2007. An de an suprafaţa pavilionului naţional a crescut, precum şi numărul firmelor participante, designul general al Pavilionului României fiind mult îmbunătăţit, prezenţa României la Biofach fiind una demnă de o ţară membră UE.

Dorinţa ca România să devină ţară ANULUI a fost exprimată cu ocazia târgului Biofach Nuremberg ediţia 2011 unde, la standul României, delegația țării noastre, condusă de secretarul de stat Adrian Rădulescu, a primit vizita primarului metropolei Nuremberg Ulrich Maly şi a conducerii Nűrnberg Messe (Claus Rättich – membru al Consiliului de conducere, Udo Funke – Director târg BIOFACH şi Kristine Steiger – responsabil România). Principală temă abordată a fost invitaţia ca România să fie Ţara Anului la BIOFACH.

Ţara Anului în 2012 a fost India care pus la dispoziţie 1 milion de euro pentru organizarea evenimentelor programate.

Pentru anul 2013, România a fost invitată şi Guvernul României a acceptat să fie Ţara Anului în cadrul celui mai mare eveniment internaţional dedicat produselor ecologice. Putem spune că participările anuale ne-au pregătit pentru acest moment în care putem demonstra calitatea şi diversitatea produselor româneşti certificate ecologic şi împărtăşi cu specialiştii şi comercianţii internaţionali prezenţi de pe toate continentele la manifestare,  potenţialul agriculturii ecologice româneşti şi frumoasele tradiţii româneşti.

Invităm pe această cale toţi fermierii din sistemul agriculturii ecologice certificate interesaţi să facă parte din acest important demers pentru România, să o reprezinte cu mândrie în cadrul celui mai mare târg din lume dedicat produselor ecologice şi să îşi facă noi colaboratori care să contribuie la demersurile acestora de a îşi exporta produsele ecologice clienţilor finali, la preţurile maxime practicate pe piaţa mondială.

Toate costurile de participare (închiriere stand, transportul mostrelor, taxe de intrare, de participare, etc) sunt suportate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale urmând ca expozanţii să suporte doar costurile implicate de deplasarea propiilor reprezentanţi (cazare, transport, alte cheltuieli proprii).

Text preluat de pe http://www.bio-romania.org/comunicat-de-presa-romania-tara-anului-biofach-2013/

Ultima Actualizare: 03 Ianuarie, 2013

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios