Arhivă

Se apropie sezonul rece, răcelile şi gripa

Postat de in Biotta-Sucuri Ecologice pe 29 Septembrie, 2009 . 1 Comentariu(i).

Alimentaţia adecvată şi un sistem imunitar sănătos şi puternic

Nu există un sezon mai potrivit decât sezonul rece pentru întărirea sistemului imunitar! Rezistenţa sistemului imunitar poate face diferenţa când vine vorba de a te îmbolnăvi sau nu când eşti expus la viruşi nocivi. Aşadar, să  vedem ce este sistemul imunitar şi cum îţi poţi tu întări sistemul imunitar la timp pentru ca sezonul gripei şi răcelilor să te prindă pregătit. Ce este sistemul imunitar? WebMD ne oferă următoarea explicaţie: În termeni simpli, sistemul imunitar este o reţea echilibrată de celule şi organe care lucrează împreună pentru a te apăra pe tine împotriva bolilor. Blochează microorganismele/corpurile străine să pătrundă în organism. Dacă totuşi unele microorganisme reuşesc să se furişeze pe lângă echipa de pază biologică...nici un motiv de îngrijorare! Având în dotare un puternic grup de comando specializat pe misiunea "Caută, descoperă şi  distruge", organismul tău va utiliza un grup auxiliar de celule imune menite să vâneze invadatorii şi în cele din urmă să îi distrugă.* Vestea bună este că îţi poţi întări sistemul imunitar cu ajutorul obiceiurilor sănătoase şi cu o alimentaţie adecvată, de preferinţă ecologică. Astfel poţi susţine capacitatea înnăscută a organismului de a produce anticorpi care vor distruge viruşii şi bacteriile dăunătoare cu care vor veni în contact.

Întăreşte-ţi sistemul imunitar - cu Biotta

Una dintre metodele cele mai simple şi mai eficiente pentru a-ţi întări sistemul imunitar este printr-o dietă sănătoasă, echilibrată, care include multe fructe şi legume. Sucurile Biotta sunt o modalitate ecologică 100% de a consuma cantitatea recomandată de fructe şi legume. În plus,  despre anumite sucuri se spune că ajută în mod special la stimularea sistemului imunitar.

Sucul de sfeclă roşie Biotta5400017_randensaft-bio_ch

Sucul de sfeclă roşie este proaspăt, răcoritor, dulceag, reconfortant şi...extraordinar de bun pentru tine! Sucul de sfeclă roşie conţine  betacyani care întăresc sistemul imunitar. Sucul de sfeclă este cel mai popular suc Biotta, bogat în vitamine şi minerale. Pe lângă faptul că ajută la reducerea tensiunii arteriale, acest suc ajută la menţinerea funcţiilor celulare şi întăreşte rezistenţa naturală a organismului la boli.

Sucul de soc Biotta

5400461_holundersaft-bio_chÎntr-un studiu recent** a fost remarcat faptul că în special adulţii tineri sunt mai predispuşi la boli în perioadele schimbării de anotimp. Acelaşi studiu citează faptul că boabele de soc au de 2 ori cantitatea de antioxidanţi din afine şi merişoare. Sucul de soc asigură, de asemenea, cantitatea necesară de vitamina C pentru prevenirea şi tratarea răcelilor; a fost dovedit din punct de vedere medical că sucul de soc este un puternic antiviral şi întăritor al sistemului imunitar.Sucul de soc Biotta este făcut din boabe de soc ecologice, culese proaspete şi este disponibil în sticle reciclabile de 0,5l.

Sucul de morcovi Biotta5400001_karottensaft-bio_ch1

Beneficiile consumului de suc de morcovi sunt numeroase. Carotenul este un antioxidant cu mari beneficii asupra sănătăţii, incluzând întărirea sistemului imunitar. Se crede şi că sucul de morcovi contribuie la echilibrarea acidităţii sângelui, la detoxifierea ficatului şi reducerea toxinelor din organism, la reducerea riscului de boli de inimă şi ACV-uri prin curăţarea depozitelor de pe artere, la protejarea sistemului respirator de infecţii, la calmarea congestiei nazale, scăderea valorii colesterolului şi la multe altele. Sucul de morcovi Biotta este disponibil în sticle reciclabile de 0,5l.

Nu uita! Există multe alte lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi întări sistemul imunitar înainte de sezonul gripei:***

1. Mănâncă fructe şi legume din plin.

2. Alege sursele de proteine din carnea slabă.

3. Concentrează-te pe grăsimi sănătoase.

4. Bea ceai verde, o sursă bogată de antioxidanţi.

5. Menţine-ţi un echilibru adecvat al energiei.

6. Odihneşte-te.

7. Spală-te bine pe mâini şi cât mai des.

8. Ia suplimente cu multivitamine.

9. Consumă bacterii "bune", în special iaurt, care stimulează imunitatea la nivelul tractului digestiv.

10. Fă exerciţii.

O dată cu apropierea sezonului rece, urmaţi aceste sfaturi pentru ca gripa şi răceala să se lovească de un puternic sistem imunitar. Şi nu uitaţi să includeţi sucurile Biotta ca parte componentă importantă a acestui regim.

Notă: Sucurile Biotta nu au drept scop diagnosticarea, tratarea sau prevenirea unei afecţiuni. Noi nu suntem de profesie medici şi nici nu suntem în măsură să vă furnizăm sfaturi medicale. Vă recomandăm să vă consultaţi medicul pentru un regim dietetic specific nevoilor dumneavoastră. *http://www.webmd.com/cold-and-flu/features/using-your-immune-system-to-stay-well **PR Web® - Health News: Immune System Support is Important for Young Adults as Seasons Change, March 24, 2009.

***http://edition.cnn.com/2007/HEALTH/diet.fitness/11/14/cl.best.defense/index.html

Ultima Actualizare: 29 Septembrie, 2009

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios