Arhivă

Alimentele ecologice pentru copii

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 29 Octombrie, 2010 . 1 Comentariu(i).

healthy_children2

Nu toată lumea a auzit de alimente ecologice speciale pentru copii. Acest tip de alimente pare a fi o noutate şi o consecinţă directă a dominaţiei produselor non-ecologice pe piaţă. Alimentele eco pentru copii sunt susţinute de culturile ecologice unde nu se folosesc pesticide, insecticide, fertilizatori şi alte chimicale. Carnea, ouăle, legumele şi fructele sunt produse păstrând liniile agriculturii tradiţionale şi bazându-se doar pe darurile Mamei Natură. În ultimii 5 ani producţia de alimente bio speciale pentru copii a crescut porporţional cu cererea pieţei. Să vedem ce beneficii au alimentele eco pentru cei mici şi cum poate fi sănătatea încurajată şi promovată:

De-a lungul primului an de viaţă, sistemul digestiv al bebeluşului este imatur şi delicat. În plus, primele 12 luni sunt perioada de viaţă cu cea mai spectaculară dezvoltare. Prin urmare, evoluţia depinde de alimentaţie şi de proprietăţile acesteia de susţinere a creşterii. Alimentele ecologice pentru copii asigură un nivel de puritate al ingredientelor, care nu este nici pe departe atins de ingredientele din produsele convenţionale! Odată cu alimentele convenţionale, organismul absoarbe şi substanţele chimice folosite pentru a trata produsele alimentare. Unele dintre aceste chimicale nu sunt eliminate de sistem, ducând în timp la apariţia simptomelor de intoxicare. Imaginaţi-vă ce stres creează acest lucru sistemului fragil al unui copil.

Numărul de produse alimentare ecologice destinate copiilor permite variaţia dietei acestora. Cerealele ecologice, a căror valoare nutriţională este foarte mare, pot reprezenta alimentaţie pentru bebeluşi pornind de la 4 sau 6 luni. Ar trebui să începeţi cu fulgi de orez şi să continuaţi cu orz, secară, grâu, porumb şi combinaţii ale acestora. Mulţi producători de produse bio pentru copii oferă sortimente variate de cereale combinate, speciale pentru diferitele perioade de dezvoltare ale copilului. În afară de acest lucru, tot ceea ce înghite copilaşul ar trebui să fie pur şi curat în ceea ce priveşte ingredientele.

Alegerea fructelor şi legumelor reprezintă cea mai mică provocare, întrucât produsele ecologice din această categorie sunt uşor de găsit chiar şi în hypermarketuri, la secţiunea „Produse bio”. În altă ordine de idei, dacă doriţi să călătoriţi şi nu puteţi să-i daţi copilaşului piure de fructe proaspete atunci, o alegere viabilă sunt produsele ecologice pentru copii conservate. Pasteurizate şi bogate în vitamine, astfel de produse alimentare au o valoare nutritivă superioară. În plus, natura ecologică a ingredientelor garantează calitatea premium şi numărul mare de nutrienţi. Prin urmare, este timpul să verificaţi eticheta când cumpăraţi produse pentru copii, pentru a vedea dacă sunt ecologice sau nu!

Ultima Actualizare: 29 Octombrie, 2010

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios