Acidul citric este un acid organic slab care se găseşte într-o varietate de fructe şi legume, dar mai ales în citrice (de aici şi denumirea): lămâi, lime, portocale, grapefruit. Lămâile şi limele au cele mai mari concentraţii de acid citric, acesta putând cuprinde 8% din greutatea uscată a fructului. Este un conservant natural folosit pentru a da un gust acrişor mâncărurilor şi băuturilor. Acidul citric se foloseşte ca şi condiment în prepararea Vitaminei C, dar şi în producerea medicamentelor şi în biotehnologie. Datorită proprietăţii de combinare a metalelor în apa dură, acidul citric este folosit în industrie la fabricarea săpunurilor şi a detergenţilor. Ca aditiv alimentar, acidul citric este folosit la aromatizarea şi conservarea băuturilor, mai ales a băuturilor acidulate, a berii şi a alimentelor şi poate fi întâlnit sub denumirea de E330. În acelaşi timp, acidul citric apare şi sub formă naturală în multe sucuri. Acidul citric nu este considerat periculos întrucât este o componentă a celulelor organsimului, fiind eliminat de corp fără efecte adverse. Unul dintre cele mai mari beneficii ale acidului citric este faptul că este natural şi nu prezintă un pericol pentru mediu. Foarte puţine persoane sunt alergice la acid citric, însă persoanele care au o sensibilitate a stomacului la acid citric ar trebui să evite alimentele care îl au ca ingredient. Consumat în exces, acidul citric poate ataca smalţul dinţilor.
Despre E 330 - Acidul citric
Postat de Biosens in Aditivi alimentari pe 01 Aprilie, 2010 . 0 Comentariu(i).Comentarii
Lasa un comentariu
Lasa un răspuns
* Numele tău: | |
* E-mail: (Confidenţial) | |
Website: (Site url cu http://) | |
* Comentariu: | |
|
|
Introduceţi codul din imagine: |
|