Arhivă

În sfârșit! FDA admite că peste 70% din carnea de pui din S.U.A. conține arsenic, cauzator de cancer

Postat de in Alimentatie sanatoasa, Info pe 11 Iunie, 2015 . 0 Comentariu(i).

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration) a confirmat în cele din urmă: carnea de pui vândută în Statele Unite conține arsenic. Acest produs chimic toxic, cauzator de cancer - și care în doze mari ne poate omorî - este adăugat la hrana puilor în mod intenționat, pentru ca puii din comerț să aibă aspect de pui bine crescuți, grăsuți și cu o culoare a cărnii sănătoasă. Șocant, acesta este cazul pentru mai mult de 70% din totalul puilor din Statele Unite!

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a solicitat Pfizer să întrerupă producția  medicamentului care conține arsenic, Roxarsone, găsit în ficatul a mai mult de jumătate din puii testați. Potrivit Wall Street Journal, ”Agenția a comunicat că a realizat recent un studiu pe 100 de pui crescuți pentru carne, în care s-a detectat, la nivel mare, arsenic neorganic, în ficatul puilor tratați cu 3-Nitro, comparativ cu puii netratați... Pfizer au anunțat că vânzările de 3-Nitro vor fi stopate la începutul lunii iulie pentru a permite producătorilor de animale să recurgă la alte tratamente.” Această solicitare urgentă a FDA este surprinzătoare, luând în considerare faptul că întotdeauna s-a susținut că arsenicul din puii de găină se găsește la un nivel atât de scăzut, încât nu prezintă riscuri la consum. Între timp, s-a dovedit clinic faptul că acesta este extrem de toxic pentru organismul uman, provocând defecte neurologice în dezvoltarea fetusului și copiilor.

 

Când achiziționați carne de pui, aveți în vedere următoarele:

  • Evitați carnea de culoare roz deschis, cu aspect nenatural.
  • Asigurați-vă că grăsimea are o culoare de la alb la galben intens, în niciun caz gri sau gălbui pal.
  • Verificați data de pe ambalaj
  • Alegeți produsele ecologice. Este, probabil, cea mai sigură alegere pentru toată familia.

 

Sursa: http://www.msn.com/en-ca/foodanddrink/foodnews/finally-the-fda-admits-that-nearly-over-70percent-of-us-chickens-contain-cancer-causing-arsenic/ar-AA8cWca?ocid=sf

Ultima Actualizare: 12 Iunie, 2015

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios