Ingrediente:
Pentru salată:
4-5 buc. de sparanghel
1/2 lămâie
10 g zahăr
5 g sare
100 g unt
cca 6 roșii cherry
1 salată verde
Pentru dressing:
unt
oțet din vin alb
Dulceață din vin Maintal
sare
piper
puțin zahăr
Spălați salata și rupeți-o bucăți. Îndepărtați capetele din lemn și curățați sparanghleul. Puneți apă, unt, sare, zahăr și lămâie într-o oală și lăsați la fiert. Preparați sparanghelul în apă (timp de preparare: 20 min. sparanghelul alb, 5 min. sparanghelul verde, de aceea adăugați sparanghelul verde în oală după 15 min.). După ce este gata, lăsați sparanghelul la răcit, spălați roșiile și tăiați-le, apoi adăugați-le în salata verde.
Nucile prăjite sunt un delicios supliment.
Dressing: Amestecați toate ingredientele cu salata.