Ingrediente:
1 blat de tort
225g dulceaţă de fructe de pădure Maintal
500g mascarpone
2 tuburi de frişcă
3-4 linguri lichior de coacăze negre
1 ou
2 plicuri zahăr vanilat
2 plicuri întăritor de frişcă
1 lingură zahăr pudră
1 baton de ciocolată albă
1 pungă de zmeură sau mure
Bateţi ouăle împreună cu zahărul pudră, apoi adăugaţi lichiorul de coacăze negre şi completaţi cu mascarpone. Bateţi frişca cu zahărul vanilat până la îngroaşare, treptat adăugaţi întăritor de frişcă şi amestecaţi cu amestecul de mascarpone.
Tăiaţi blatul de tort pe orizontală, în 3 bucăţi, eliminând marginile şi lăsând bucata de la bază mai mare decât celelalte două. Ungeţi cu dulceaţa Maintal de fructe de pădure bucata de blat de la bază, apoi aşezaţi marginile înapoi şi întindeţi jumătate din umplutură. Puneţi a doua bucată de blat deasupra şi repetaţi. În cele din urmă adăugaţi şi ultima bucată de blat şi întindeţi restul de cremă. Ornaţi tortul cu zmeură şi/sau mure. La final acoperiţi tortul cu fulgi de ciocolată.
Sfat: dacă tortul este prea înalt, tăiaţi blatul în 2 părţi şi umpleţi doar un rând cu umplutura.