De fapt, acest tip de morcov există încă din Epoca de Piatră. Abia în secoul al XVII-lea a fost surclasat de morcovul nou, apărut și răspândit la scară largă în prezent, morcovul portocaliu. Rădăcina violet închis este plină de antociani, care asigură protecție oxidativă în mod natural. Potențialul antioxidativ este chiar și de 4 ori mai mare decât cel al morcovului portocaliu. Are și un gust impresionant, delicat, dulceag. Asta înseamnă că gustul se potrivește sucurilor Biotta: ușor și aproape dulce. Este plăcere pură, fiind totodată perfect pentru persoanele care doresc să fie creative în bucătărie.
Proprietățile speciale ale morcovului violet:
-
Bogat în antociani
Antocianii sunt substanțe vegetale secundare, așa-zișii bioflavonoizi, ce se găsesc în fructele și legumele de culoare albastră, violetă, roșie sau bleumarin. Sunt unii dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, ce ne protejează celulele împotriva îmbătrânirii și a degenerării.
-
Conține diverse carotenoide, inlcusiv luteina
Carotenoidele protejează pielea și ochii noștri. Luteina este, de asemenea, un carotenoid, întâlnindu-se în doze mari în retină. Are efect antioxidant și ne protejează ochii, printre altele, și de radicalii liberi.
Disponibil din: Februarie 2016