500g spirale Kamut 300g tempeh* proaspăt sau tempeh în jar 200g varză albă 200g varză de Bruxelles ulei de măsline 1 linguriţă de sos de soia shoyu 3dl lapte de soia 2 linguri de cremă de susan (Bio-Tahin) 1 căţel de usturoi câteva curmale 1 linguriţă de amidon Kuzu 2 linguri de arpagic
Timp: 45 minute 4 porţii
Se fierb spiralele, urmând instrucţiunile de pe pachet. Separat, striviţi tempehul cu o furculiţă şi puneţi-l la prăjit în puţin ulei. Între timp se taie varza albă în felii lungi şi subţiri şi, împreună cu varza de Bruxelles, se fierb puţin. Apoi, se adaugă tempeh în legume, se pune shoyu, laptele de soia, crema de susan, curmalele şi usturoiul. În final, se amestecă cu amidonul cu puţină apă, mestecând sosul până acesta se leagă. Se presară arpagic şi este o garnitură perfectă pentru pastele făinoase.
*Tempehul este o turtă din boabe de soia, care au fost decojite, fierte, amestecate cu o cultură Rhizopus oligosporusor Rhizopus oryzae, apoi lăsată la incubat timp de o zi sau două.