Lima oferă o gamă largă de produse japoneze tradiţionale şi, în acelaşi timp, la modă. Reţetele şi metodele de preparare pot fi vechi, dar se potrivesc perfect cu interesul actual faţă de stilul de viaţă oriental şi alimentaţia orientală. În plus, valoarea nutriţională excepţională de soia şi produsele fermentate cum ar fi miso, sosurile de soia şi oţetul, sunt din ce în ce mai recunoscute de medicina convenţională. Fermentarea acestor alimente este un proces încet, în totalitate natural, care uneori durează luni de zile şi este influenţat doar de temperatură şi sare. De-a lungul procesului, produsele trec printr-o serie de transformări, rezultând o mare valoare nutritivă. Este remarcabil în special conţinutul de aminoacizi al acestor produse. Dar procesul de fermentaţie are avantaje mai importante, cum ar fi digestibilitatea produselor, efectul antitoxic şi, prin urmare, reducerea oboselii şi, mai presus de toate, gustul bogat şi pronunţat care aduce creativitatea în fiecare bucătărie. Dintre toate cerealele, fasolea galbenă de soia are cel mai ridicat conţinut de proteine. Are, de asemenea, o mare cantitate de aminoacizi esenţiali şi acizi graşi polinesaturaţi. Mai mult decât atât, fasolea conţine fosfor, magneziu, fier, calciu şi vitaminele B1 şi B2. Soia este recunoscută şi ca antioxidant şi ca mijloc de menţinere a colesterolului la un nivel bun. Diferite studii arată că anumite boli sunt mai puţin frecvente la oamenii care consumă soia în mod regulat. Exemplele date includ afecţiuni cardiovasculare, osteoporoză, anumite tipuri de cancer şi stări de disconfort care apar în timpul menopauzei. Pe scurt: soia este cu adevărat un ingredient miraculos!
Lima - Vechi metode de preparare pentru alimentele sănătoase din prezent, fără OMG-uri
Postat de Biosens in Lima-produse alimentare ecologice pe 23 Iunie, 2010 . 0 Comentariu(i).Comentarii
Lasa un comentariu
Lasa un răspuns
* Numele tău: | |
* E-mail: (Confidenţial) | |
Website: (Site url cu http://) | |
* Comentariu: | |
|
|
Introduceţi codul din imagine: |
|