Arhivă

Laboratorul Lima Expert

Postat de in Lima-produse alimentare ecologice pe 03 Ianuarie, 2011 . 0 Comentariu(i).

Labo_panoramic_s

Lima a avut propriul laborator începând din anii 1960 Pe lângă inspecţiile oficiale, laboratorul intern al companiei, Lima Expert, controlază toate etapele proceselor de producţie,  de prelucrare şi de distribuţie. Rolul laboratorului Lima Expert: * Să execute controale pe materii prime provenite de la diverşi producători, pe baza caietului de sarcini foarte strict formulate de către Lima; * Să menţină o strânsă cooperare cu furnizorii; * Să asigure efectuarea a numeroase controale, de la materiile prime, până la produsele finite. Controalele efectuate de către experţii Lima Absenţa completă a pesticidelor: Lima are o politică de toleranţă zero, ceea ce înseamnă că dacă în perioada de analiză a unei materii prime sau a unui produs finit se găsesc urme de pesticide, lotul sau produsul este declarat contaminat şi este respins şi returnat după ce, în prealabil, este supus unei analize de către un alt laborator. Absenţa OMG-ului: Având în vedere complexitatea controalelor OMG, laboratorul Lima lucrează cu un partener extern (parte a Universităţii din Gent, precum şi a Şcolii de Ştiinţe Agricole). În plus faţă de garanţiile oferite de furnizorii noştri, sunt efectuate şi controale de conjunctură pentru produsele sensibile. De exemplu: eşantioanele reprezentative de boabe de soia folosite pentru producerea sosurilor sunt trimise către testare laboratorului Lima Expert.  În cazul în care eşantioanele sunt aprobate, producţia poate începe. labAlte criterii de calitate verificate de Lima Expert: * proprietăţile fizice şi chimice: pe lângă pesticide, şi alte elemente afectează calitatea produselor: umiditatea, densitatea, echilibrul pH-ului, prezenţa de metale grele, acizi graşi liberi, etc. * proprietăţile organoleptice: mirosul, culoarea, gustul produsului, substanţele străine: boabe străine, buruieni, insecte. Orezul uneori conţine boabe de orez gri (acesta fiind orezul ajuns la maturitate), a cărui carenă este încă verde. Un alt exemplu: susanul care este utilizat pentru producerea condimentului gomasio are, uneori, un gust amar. * Proprietăţile microbiene şi bacteriene ale unui produs : aceasta înseamnă procentul de  germeni şi prezenţa microoorganismelor şi fungilor într-un produs. În acest caz cuvintele cheie sunt siguranţa alimentelor şi posibila contaminare a produselor alimentare. Prin urmare, experţii laboratorului Lima Expert controlează tot ceea ce ţine de ambalare: greutatea, conţinutul, ambalajul în sine, data expirării, modalitatea de ambalare etc.

Calitatea organică a produselor Lima este garantată de către CERTYSIS, un organism de certificare independentă aprobat de autorităţile publice, însă Lima efectuează un număr mare de controale interne, justificând astfel încrederea totală a cosnumatorilor.

Ultima Actualizare: 03 Ianuarie, 2011

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios