Care este diferența dintre un produs ecologic și un produs convențional?
În primul rând, produsul ecologic, față de cel convențional, nu este stropit cu pesticide. Un produs ecologic este crescut în concordanță cu legile naturii, fără tratamente chimice, fără adaosuri chimice și, în plus, nu provine din semințe modificate genetic.
S-a demonstrat faptul că pesticidele cu care este stropit produsul convențional sunt toxice pentru organismul uman. Astfel, pot apărea diverse afecțiuni grave, cum ar fi cancer, diabet, boli de inimă, hipertensiune.
Deși produsele ecologice sunt o alegere mai bună pentru noi, acestea nu sunt întotdeauna ușor de găsit și accesibile ca preț.
Așadar, cum putem economisi bani, dar consuma produse curate?
Kristina Carrillo-Bucaram ne prezintă o listă cu cele mai contaminate 12 produse convenționale, pe care să le achiziționăm ecologic. Dacă nu le putem cumpăra ecologic, atunci putem evita consumul lor sau le putem cultiva acasă. În plus, aceasta ne prezintă o listă cu cel mai puțin contaminate produse, pe care le putem consuma convențional, economisind astfel bani.
Cele mai contaminate 12 produse convenționale (încercați să le consumați Bio):
1. Mere
2. Țelină
3. Roșii
4. Castraveți
5. Struguri
6. Nectarine
7. Piersici
8. Cartofi
9. Spanac
10. Căpșune
11. Afine
12. Ardei gras
De asemenea, fasole verde și nap.
Cele mai curate produse convenționale (pe care le putem consuma non-Bio):
1. Ceapă
2. Avocado
3. Porumb (nemodificat genetic)
4. Ananas
5. Mango
6. Mazăre
7. Vinete
8. Conopidă
9. Asparagus
10. Kiwi
11. Varză
12. Pepene roșu
13. Grapefruit
14. Cartofi dulci
15. Pepene galben
Preluare și traducere din video de mai jos: