Lactofermentarea este o metodă tradițională de conservare a alimentelor, după cum este obținută tipica varză murată nemțească sau diferitele feluri de lapte acru și produse din soia. Pe parcursul procesului de fermentare, o parte din zaharurile naturale sunt descompuse de bacteriile acide lactice naturale în acid lactic. În timpul acestei conversii a zaharurilor în acid lactic, pH-ul alimentelor este redus și durata acestora de conservare crește semnificativ.
Pentru producerea sucului de legume lactofermentat, sunt adăugate în sucul de legume culturi lactice selecționate și speciale. Temperatura și timpul trebuie să corespundă la fix pentru ca zaharurile să se convertească în acid lactic natural.
Care sunt avantajele sucurilor din legume lactofermentate?
- Siguranța alimentelor: nu este posibilă creșterea de microorganisme patogene la un nivel al pHului atât de scăzut.
- Senzoriale: pHul scăzut permite pasteurizarea (aprox. 90 – 95°C pentru 1 min.). Astfel, sunt conservate aroma și culorile naturale.
- Nutriționale: vitaminele sunt mai puțin distruse.
- Digestive: acidul lactic îmbunătățește resorbția mineralelor din intestine și stimulează creșterea bacteriilor acide lactice în intestine. Acidul lactic activează digestia și sistemul imunitar al organismului.
- Declarația: ”Etichetă curate”: nu sunt adăugați nici aditivi, nici alte ingrediente.
- Certificarea: acidul lactic: este vegan, întrucât zaharurile sunt convertite din legume.
Notă: Sucurile din legume Biotta sunt obținute din legume lactofermentate.