Invitatie pentru producatorii/comerciantii e produse bio: primesc spre testare si evaluare astfel de produse, pe adresa: Cristian Margarit, Str. Doamnei 14-16, Corp F, Parter, Sector 3, Bucuresti. Telefon de contact 0213117236. Puteti insoti produsele si de scurte descrieri sau evidentieri ale calitatilor deosebite pe care le au produsele respective(ma va ajuta in evaluarea lor). Faptul ca trimiteti produsele nu implica nici o obligatie din partea mea iar evaluarile, publicate aici pe blog, sunt obiective si facute dupa judecata proprie. Primii care au avut curajul sa faca acest lucru si sa-si supuna produsele unei evaluari obiective au fost cei de la Biosens. Am primit niste mostre de produse bio: sos de soia cu continut redus de sare, napolitane, gem de macese, gem de zmeura, suc de legume si suc de fructe exotice.
Dulciurile Bio sunt tot dulciuri, ingrasa la fel ca cele chimizate, avand cam acelasi numar de calorii. Diferentele sunt insa la un continut mai scazut(sau chiar nul) de contaminanti, aditivi si un continut crescut de nutrienti. Deci, o placere mai putin vinovata. Desi gemul de zmeura este foarte bun, am gasit o noua placere: gemul de macese. Sunt facute cu zahar brut de trestie, tot bio. Napolitanele sunt napolitane clasice, dintr-un soi de grau mai special(spelt), cu aroma de scortisoara, au fost apreciate de baieiti din echipa suplimente.ro. As evita cu totul produsele din cereale, dar sunt persoane care nu se pot “lasa” de fainoase, asa ca, fie pentru alimentatia curenta, fie pentru ocazii, macar se reduc din “daune” daca alegi un produs bio.
Sucurile Bio sunt slabiciunea mea. Chiar daca sunt pasteurizate(retin doar o mica parte din calitatile unui suc proaspat), am momente cand imi este greu sa fac un suc de legume sau fructe, mai ales ca la noi nu prea se gasesc fructe si legume bio. O sticla de suc de legume(imi plac foarte mult la gust si alegerea ingredientelor) sau de fructe(ii plac prietenei mele la gust) te pune pe picioare si te rehidrateaza foarte bine. Cand cumparati astfel de sucuri cititi cu atentie ordinea ingredientelor: primele sunt in cantitatea cea mai mare. In special sucurile de legume au un pH alcalin, care combate aciditatea in exces din corp, rezultata in urma stress-ului, antrenamentelor, poluarii etc. Am primit si cateva produse de tip “aliment”: sosul de soia fermentat, cu continut redus de sare, sosul salsa, supa de legume. Supa am mancat-o direct din cutie, decenta la gust chiar si rece. Abia astept sa incerc sosul de soia, care este fermentat natural si nu are chimicale. Produsele din soia fermentate pot fi consumate in cantitati mici, cum este acest sos de soia. Este mai bine sa stai departe de produsele din proteina de soia texturata sau alte produse procesate.