Arhivă

Sucul de sfeclă roșie mărește performanțele fizice ale sportivilor

Postat de pe 14 Aprilie, 2014 . 0 Comentariu(i).

Sucul de sfeclă roșie ar putea deveni curând băutura sportivilor, după ce studiile au arătat că are capacitatea de a crește rezistența și, în final, performanțele sportivilor, fără a fi nevoie de mai multe antrenamente.

O astfel de cercetare, realizată la Universitatea Exeter, a scos la iveală că cicliștii care băuseră jumătate de litru de suc de sfeclă roșie cu câteva ore înainte de o probă (pentru ca acesta să aibă timp să se digere) au reușit să pedaleze cu 20% mai mult decât cei care consumaseră o băutură placebo, în acest caz suc de coacăze negre, relatează AOL, citând AP.

După cum au observat cercetătorii, tot secretul stă în faptul că atunci când se consumă sucul de sfeclă roșie, cicliștii au nevoie de mai puțin oxigen decât în mod normal. E nevoie de mai puțină energie, iar mușchii rezistă mai mult, a explicat Stephen Bailey, implicat în studiu.

Chiar dacă performanțele nu se îmbunătățesc decât cu 1-2%, acest procent este unul cheie în cazul sportivilor de performanță, se menționează în Journal of Applied Physiology. Încă se lucrează la stabilirea cantității ideale de suc, o cantitate prea mare putând avea reacții adverse precum crampele abdominale sau diareea.

Studiile anterioare au arătat că și laptele sau sucul de cireșe poate mări performanțele, iar că zeama de murături sau o gustare constând în carbohidrați, în timpul unui maraton, poate preveni crampele și mări performanțele sportivilor.

 

Sursa: Ziare.com

 

Notă: Sucul de sfeclă roșie de la Biotta este 100% ecologic, fără niciun fel de aditivi sau conservanți. Biosens este unicul importator al sucurilor 100% ecologice marca Biotta.

Ultima Actualizare: 14 Aprilie, 2014

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios