Arhivă

Spelta - o cereală antică, foarte căutată în zilele noastre

Postat de in Hans Freitag – Dulciuri ecologice pe 11 August, 2009 . 2 Comentariu(i).

Dulciurile ecologice Hans Freitag, introduse cu succes pe piaţa din Germania în anul 2006, au fost premiate anul acesta de către DLG (Deutsche-Landwirtschafts-Gesellschaft) cu medalia de aur. Cele 5 sortimente de dulciuri Hans Freitag premiate cu aur, Biscuiţi din speltă pentru ceai,  Biscuiţi din cereale integrale şi ciocolată, Biscuiţi din ovăz şi speltă, Napolitane din speltă şi Biscuiţi din speltă cu miere, sunt făcute din ingrediente de calitate Premium, furnizorii Hans Freitag fiind selectaţi în urma unui proces minuţios, cu ajutorul tehnologiei de vârf şi a celor peste 60 de ani de experienţă în procesul de coacere.

[gallery link="file"] Ce este spelta?

Denumirea ştiinţifică a speltei este Triticum aestivum. Spelta a fost iniţial cultivată în Iran în anii 5000-6000 î.Hr., iar în Europa este cultivată de mai bine de 300 de ani. În aparenţă, spelta se aseamănă cu grâul. Dar, deşi grâul şi spelta fac parte din aceeaşi familie, sunt specii total diferite. Spelta este una dintre cele şapte cereale originale menţionate în Biblie. Spelta are un înveliş mai puternic decât al grâului, ceea ce ajută la protejarea nutrienţilor şi fibrelor şi protejează miezul de insecte şi poluanţi, spre deosebire de grâu care îşi pierde învelişul în perioada de recoltare sau în timpul procesului de treierat. În plus, spelta conţine mai multe proteine decât grâul, iar proteinele din speltă sunt mai uşor de digerat. Asta înseamnă că persoanele alergice la grâu pot tolera spelta. Totodată, aceste proteine conţin toate cele 8 tipuri de aminoacizi esenţiali, pe care organismul nu îi poate produce. Conţinutul total de proteine  din speltă este de 25% ori mai mare decât cel din grâul obişnuit găsit în comerţ. Unicitatea speltei derivă şi din moştenirea genetică şi profilul nutriţional. Spelta are o capacitate de solubilitate mai mare în apă, astfel încât nutrienţii sunt mai uşor absorbiţi de către organism. Acest lucru reprezintă un real ajutor pentru persoanele slăbite, pentru copii şi pentru bolnavii în vârstă. Spelta conţine carbohidraţi speciali, aceştia fiind  factori esenţiali în coagularea sângelui şi stimularea sistemului imunitar al organismului. Este, de asemenea, o sursă extraordinară de fibre şi are mari cantităţi de vitamine din complexul B. Faţă de celelalte specii de cereale, spelta are substanţele nutritive optim dozate şi echilibrate, este o cereală  uşor de digerat, cu o aromată bogată, cu gust de alune, considerată de către cei care au încercat-o delicioasă.

Ultima Actualizare: 11 August, 2009

2 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2017. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios