Arhivă

Sfecla rosie si tensiunea arteriala

Postat de in Studii pe 15 Martie, 2009 . 0 Comentariu(i).
Dietele pe bază de fructe şi legume reduc presiunea sângelui (PS) şi riscul de afecţiuni cardiovasculare adverse. Cu toate acestea, mecanismele acestui efect nu au fost elucidate. Anumite legume au un conţinut ridicat de nitraţi şi presupunem că acest lucru reprezintă o sursă de oxid nitric vasoprotectiv obţinut prin intermediul bioactivării. Metoda Studiul tensiunii arteriale: Au fost supuşi studiului 14 voluntari sănătoşi care au consumat, aleator, 500 ml de apă sau de suc de sfeclă (din plante ecologice), timp de 30 de minute. Tensiunea arterială a fost măsurată la fiecare 15 minute timp de o oră înainte de studiu şi timp de 3 ore după acesta, apoi din oră în oră timp de 6 ore, finalizându-se cu o concluzie după 24 de ore. În cazul voluntarilor sănătoşi, la aproximativ 3 ore de la ingerarea unui regim dietetic bogat în nitraţi (500 ml suc de sfeclă roşie), presiunea sanguină s-a redus substanţial (max. 10.4/8 mg Hg); un efect care a corelat cu creşteri substanţiale a concetraţiei de nitriţi în plasmă.

studiu_presiunesange_sfeclarosie

Aceste rezultate sugerează că dieta bazată pe nitraţi subliniază efectele benefice care stau la baza unui regim alimentar bogat în legume şi scoate în evidenţă o metodă low cost de abordare naturală pentru tratamentul bolilor cardiovasculare. Citeste tot studiul (engleza): 2008-studiu-scaderea_presiunii_arteriale_sfeclarosie
Ultima Actualizare: 15 Martie, 2009

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2017. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios