Arhivă

Reţete bio: Seitan preparat în stil italienesc

Postat de in Retete ecologice pe 15 Ianuarie, 2010 . 0 Comentariu(i).

seitan mamaliga

Ingrediente:

-    500g vinete

-    250g roşii

-    250g Seitan*

-    100g mămăligă

-    Ulei de măsline

-    5 căţei de usturoi striviţi

-    Oregano

-    1 linguriţă de sirop din orez Si'doux

-    1 linguriţă zeamă de lămâie

-    Câteva frunze de busuioc

-    Sare

-    Piper negru 

Timp: 45 minute

4 porţii

Curăţaţi vinetele, tăiaţi-le în felii groase de 1,5 cm şi apoi în cuburi. Se pun deoparte. Puneţi roşiile în apă fiartă pentru puţin timp, pentru a se decoji mai uşor. Roşiile se vor tăia în cubuleţe. Se încălzeşte uleiul în tigaie. Se adaugă usturoiul, peste 30 de secunde se adaugă vinetele, seitanul, condimentele, sarea şi piperul şi se amestecă. Apoi, se adaugă roşiile, siropul de orez Si'doux, oregano. Se acoperă şi se lasă la foc mic timp de 15 minute. Se adaugă frunzele de busuioc tăiate mărunt şi zeama de lămâie şi se amestecă. Pregătiţi mămăliga. Când este gata, se toarnă în boluri de diferite forme şi se lasă la răcit, apoi se taie în felii fine de 1 cm grosime. Feliile se prăjesc în ulei.

Această mâncare se serveşte călduţă.

Poftă bună! 

 

*Acest produs făcut din grâu (gluten) provine din Orientul Îndepărtat. Tetura sa apropiată de cea a cărnii face din el un produs alimentar foarte căutat. Este un înlocuitor ideal al cărnii în mâncărurile prăjite şi tocăniţe. Poate fi fiert sau prăjit, tăiat felii, cubuleţe, etc.

Ultima Actualizare: 20 Ianuarie, 2016

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2017. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios