Arhivă

Produse Ecologice-informatii generale

In perioada 13-16 februarie 2013, la Nurnberg, in Germania, s-a desfasurat targul de agricultura ecologica BioFach 2013. Romania a fost numita tara anului si a fost prezenta in cadrul expozitiei cu un stand foarte mare, in cadrul caruia si-au expus produsele numerosi producatori BIO din Romania. In cadrul festivitatii de deschidere a BioFach 2013 au luat cuvantul oficialitati germane si romane. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, nu a fost prezent la deschidere, dar a ajuns a doua zi. A absentat motivat, din cauza ca in ziua deschiderii BioFach 2013 s-a deplasat la Bruxelles pentru a oferi lamuriri in legatura cu scandalul...

Rodia sau grenadina (Punica granatum) este un fruct care se aseamănă cu mărul, care în interior este format din mai multe seminţe mici. Patria rodiei este Asia centrală şi cea de est. Astăzi este cultivată şi în spaţiul mediteranean. Denumirea rodiei în multe limbi se bazează pe termenul latinesc care o denumeşte şi anume granae care înseamnă miez, sâmbure. Numele latinesc de punica provine din cultura Imperiului Roman, deoarece acolo fenicianii (denumiţi şi Punier) au răspândit această plantă bazându-se pe motive religioase.

Fructul conţine multe substanţe bioactive sub formă de antioxidanţi. La aceasta...

- Cocktail LYCHEE COOLER 100 ml suc de lămâie 100 ml sirop de mango BIONADE Lychee - Puneţi sucul de lămâie şi siropul de mango într-un pahar umplut cu gheaţă. Umpleţi paharul pănâ la vârf cu băutura răcoritoare BIONADE Lychee. Amestecaţi şi savuraţi! - Notă: Vă recomandăm folosirea de produse ecologice la prepararea acestui cocktail. Această reţetă a fost obţinută exclusiv pentru BIONADE de către Markus Weilnböck, al doilea clasat la concursul de Flair-Bartending din Germania.

Postat de in Produse Ecologice-informatii generale pe 08 Noiembrie, 2010 .

Recunosc, atunci când am început să consum produse bio a fost un prim pas în susţinerea mişcării ecologice. Nu m-am opus oricum niciodată ideii de a fi eco, doar că niciodată nu am făcut un pas înapoi pentru a vedea cu ce m-ar ajuta şi care sunt posibilele pericole ce „te pândesc” din alimentele neecologice.

Acum, când cunosc mai multe dintre realele beneficii ale susţinerii agriculturii eco, mă surprind tot mai mult în tendinţa de a consuma cât mai mult produse bio. Dacă văd o căpăţână de varză bio alături de una obţinută din producţia convenţională, alegerea este una cât se poate de simplă!

Misiunea Demeter este de a îmbunătăţi starea de sănătate a planetei şi a oamenilor prin oferirea de produse certificate ale căror ingrediente sunt cultivate şi prelucrate în conformitate cu cele mai înalte standarde agricole şi de mediu. De la cultivarea seminţelor şi până la produsul finit care ajunge pe piaţă, numai acele companii care îndeplinesc în mod constant aceste standarde au permisiunea de a afişa marca de certificare Demeter pe ambalaj. Istoria mişcării biodinamice a început în anul 1924, când un grup de agricultori europeni a abordat viziunea doctorului Rudolf Steiner (om de ştiinţă, filosof şi...

Ascultă reclama

Dacă e septembrie, e Biotta!

În luna septembrie au loc degustări Biotta în plafarele retail din toată ţara. Te aşteptăm şi pe tine în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică să deguşti sucurile 100% ecologice Biotta, în următoarele locaţii din ţară:

DENUMIRE ADRESA SECTOR/ JUDET PROGRAM AUCHAN TITAN B-dul 1 Decembrie 1918, Nr. 33A 3 9-21:30(L-D) LIBERTY CENTER Sos. Progresului, Nr. 151-171 5 10-22 (L-D) GALERIILE TOM B-dul Tomis, DN2A Constanta 9-22(L-D) AUCHAN PITESTI DN 65B, Comuna Bradu, Sat Geamana Arges 9-21 (L-D) JUPITER CITY PITESTI Comuna Bradu, DN 65B Arges 9.30-21.30...

În ziua de azi toată lumea pare că este în căutarea secretului pierderii în greutate. Adevărul este că, indiferent de ce vi se spune, nu există o modalitate rapidă prin care să pierdeţi din greutate peste noapte, dar există lucuri care vă pot ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus odată pentru totdeauna. Unul dintre aceste ajutoare sigure este alimentaţia ecologică. Consumul de produse ecologice ca parte a unui regim alimentar sănătos vă poate ajuta să scăpaţi definitiv de kilogramele în plus în mod natural.

Certificarea organică reprezintă un întreg proces de certificare destinat producătorilor de alimente organice şi alte produse agricole ecologice. Instituţiile de certificare acţionează în conformitate cu anumite standarde internaţionale stricte. Întregul proces de producţie, de la seminţele plantei şi până la produsul final, este atent monitorizat: creşterea plantelor, recoltarea, depozitarea, transportul şi procesarea acestora, incluzând:

Ø   Interzicerea folosirii de substanţe chimice sintetice (e.g. îngrăşăminte, pesticide, antibiotice, aditivi alimentari etc), organisme modificate genetic, iradierii sau...


© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios