Arhivă

Gutuia şi proprietăţile sale

Postat de in Annes Feinste – Dulceata ecologica pe 05 Iulie, 2010 . 0 Comentariu(i).

Gutuile provin din aceeaşi familie precum merele şi perele, fiind considerate rude mai îndepărtate ale acestora. Fructele sunt originare din zonele calde şi temperate din sud-vestul Asiei, regiunea Caucaz. Forma gutuilor se aseamănă cu cea a perelor, având o culoare auriu-gălbuie la maturitate. În afară de consumul în stare crudă, gutuile sunt de obicei consumate în dulceţuri şi jeleuri.

Beneficiile consumului de  gutui:

  • Fiind bogate în fibre alimentare, gutuile sunt indicate persoanelor care doresc să piardă din greutate.Gutuie
  • Gutuile au proprietăţi antioxidante, ajutând organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi reducând riscul de cancer.
  • Cercetătorii au dezvăluit faptul că gutuile pot fi foarte valoroase când vine vorba de proprietăţi antivirale.
  • Consumul de gutui s-a dovedit a fi foarte benefic pentru persoanele care suferă de ulcer gastric.
  • Se spune că un consum regulat de gutui întreţine sănătatea optimă a individului.
  • Consumul regulat de gutui ajută digestia şi contribuie la scăderea nivelului de colesterol din organism.
  • Prezenţa potasiului din gutui ajută la scăderea tensiunii arteriale.
  • Vitamina C prezentă în gutui reduce riscul bolilor de inimă.

Jeleul de gutui Annes Feinste are următoarele valori nutriţionale, corespunzătoare la 100g:

Valoare energetică: 905 kj/213 kcal;  Proteine: 0,1 g;  Carbohidraţi: 53,0g  Din care zahăr: 52,1g;  Grăsimi: <0.1g  Din care acizi graşi saturaţi <0.1g;  Fibre: 0.9g;  Sodiu: <0.1g

Ultima Actualizare: 05 Iulie, 2010

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios