Arhivă

Germania - Valori ilegale de dioxină descoperite în produsele din ferme

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 11 Ianuarie, 2011 . 0 Comentariu(i).

Anchetatorii germani au găsit valori de dioxină excesiv de mari în carnea de pui -  aceasta finnd prima confirmare de produs contaminat de la aflarea faptului că animalele din fermele nemteşti au consumat hrană contaminată, posibil timp de luni de zile.

Ce este dioxina? Dioxina este un grup de substanţe chimice toxice derivat din combinaţii de chimicale, ce poate prezenta riscuri grave pentru sănătate. Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor S.U.A. spune: „Unul dintre principalele efecte pe care dioxina le produce asupra sănătăţii noastre este riscul crescut de cancer la adulţi. Studiile au arătat că muncitorii expuşi  de-a lungul anilor la nivele ridicate de dioxină prezintă un risc foarte ridicat de a suferi de cancer.” Germany Dioxin Scandal Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă următorul avertisment: „Dioxina este extrem de toxică şi poate cauza probleme de creştere şi reproducere, afectează sistemul imunitar, precum şi sistemul hormonal şi cauzează cancer.” Agenţia Britanică a Standardelor Alimentare, The British Food Standards Agency, ne oferă o explicaţie mai uşor de înţeles: „Dioxina nu are un efect imediat asupra sănătăţii, chiar şi atunci când este găsită în mâncare la cele mai înalte valori. Riscurile majore asupra sănătăţii survin în urma expunerilor prelungite la cantităţi mari de dioxină. A fost dovedit faptul că aceasta cauzează o serie largă de probleme de sănătate, printre care se numără cancerul şi afecţiunile asupra sistemului imunitar şi a sistemului de reproducere la animale, însă oamenii s-au dovedit a fi mai rezistenţi.”

Ţări precum Coreaa de Sud, Rusia şi Slovacia au stopat vânzările la alimentele importate din Germania care pot conţine produse de origine animală. Valorile de dioxină descoperite în produsele din fermele din Germania au fost de 78 mai mari decât valoarile maxime admise!

Alte date despre dioxină:

  • Dioxina este un grup de chimicale toxice produs în urma arderilor şi este adăugat ca produs auxiliar în producerea chimicalelor şi pesticidelor.

  • Ecologiştii spun că se numără printre cele mai periculoase substanţe poluante cunoscute de omenire.

  • Un procent mic este produs în mod natural de incendii forestiere şi vulcani. Dar în cea mai mare parte este rezultatul incinerării industriale sau a deşeurilor.
  • Se întâlneşte peste tot – în alimente, apă, sol şi în atmosferă – şi, de-a lungul anilor, se depozitează în organism sub formă de grăsimi.
  • Aproximativ 90% din expunerea noastră la dioxină se face prin intermediul alimentelor.

  • Sursa principală sunt produsele alimentare bogate în grăsime animală, precum: lapte, peşte, ouă şi carne.

  • Doctorii sunt de părere că dioxina nu are un efect imediat asupra sănătăţii, dar cauzează probleme majore daca este absorbită în organism în cantităţi mari pe perioade lungi de timp.

  • Dozele mari pe perioade lungi de timp duc la apariţia cancerului, a problemelor legate de fertilitate şi la  distrugerea sistemului imunitar.

  • Dozele foarte mari duc la apariţia unor pete galbene şi negre pe piele. Alte simptome includ afecţiuni ale ficatului şi inimii.

  • Dioxina este o familie de componenţi chimici, în prezent existând mai mult de 210 tipuri.

  • Bebeluşii care sunt alăptaţi sunt expuşi la dioxină de 2 ori mai mult decât adulţii.

  • Dioxina este acumulată în ţesutul gras timp de ani de zile şi poate fi eliberată din corpul mamei atunci când aceasta alăptează. Cu toate acestea, medicii insistă asupra faptului că avantajele pe care alăptatul le are asupra sănătăţii copiilor depăşesc cu mult orice expunere la dioxină!

  • Dioxina este atât de rezistentă în timp, încât se regăseşte şi în organismele persoanelor din satele inuite din Arctica, la sute de mile depărtare de cea mai apropiată industrie sau bază de incinerare!

  • Este folosită ca produs auxiliar în soluţiile de topire, de înălbire şi la fabricarea pesticidelor şi ierbicidelor.

  • În 1999, Belgia a interzis vanzările de carne de porc, de pui, de vită şi a ouălor, după ce dioxina a intrat în segmentul alimentar prin intermediul hranei pentru animale.

  • Două săptămâni mai târziu, a fost interzisă vânzarea de Coca-Cola în urma sutelor de rapoarte privind  o posibilă intoxicare la nivelul întregii ţări.

  • Oamenii de ştiinţă nu au depistat niciun tip de dioxină sau toxine în băutură – şi mai târziu au pretins că aşa-zisele victime intoxicate cu Coca-Cola sufereau de boli imaginare, pshihosomatice.

Info: http://www.zeit.de/wissen/umwelt/2011-01/dioxin-futterfett-firma-betrug

Ultima Actualizare: 11 Ianuarie, 2011

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios