Arhivă

De ce sunt amino-acizii esenţiali în dieta vegetarienilor sau veganilor?

Postat de in Alimentatie sanatoasa pe 18 Noiembrie, 2010 . 0 Comentariu(i).
Proteine vs. amino-acizi

Proteinele sunt compuse din diverşi amino-acizi. Există 20 de tipuri de amino-acizi, dintre care 8 sunt aşa-numiţii amino-acizi esenţiali (lisină, metionină etc.) care nu pot fi produşi de organismul uman, prin urmare, hrana este singura sursă de amino-acizi esenţiali. De aceea, este important ca vegetarienii să combine diferitele surse de proteine pentru a asigura aportul suficient de amino-acizi de toate tipurile şi o optimă asimilare de proteine. Aceasă varietate de surse de proteine este necesară deoarece anumite surse nutriţionale, cum ar fi grâul sau nucile, conţin puţină lisină, în timp ce altele, cum ar fi legumele, conţin puţină metionină. Din fericire, produsele alimentare vegetariene asigură toţi amino-acizii necesari unei diete echilibrate, dacă se respectă această regulă.

Cele 22 de tipuri de amino-acizi, inclusiv cei 8 amino-acizi esenţiali*

alanină

arginină

asparagină

acid asparaginic

cisteină

cistină

fenilalanină*

glutamină

acid glutaminic

glicină

histidină (*pentru copii)

isoleucină*

leucină*

lisină*

metionină*

ornithină

prolină

serină

threonină*

triptofan*

tirozin

valină*

Ultima Actualizare: 18 Noiembrie, 2010

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2017. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios