Arhivă

Comunicat de presă: România va face curăţenie naţională pe 25 septembrie!

Postat de in Info pe 29 Martie, 2010 . 1 Comentariu(i).

facem_curatenieJoi, 25 martie 2010, s-a lansat oficial “Let`s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională anunţată astăzi în premieră va fi 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să participe la “schimbarea la faţă” a României.

În aprilie, proiectul intră într-o etapă foarte importantă, cartarea, realizată cu ajutorul voluntarilor înscrişi prin intermediul site-ului proiectului. Aceasta presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special.  În acest moment sunt înscrişi pentru cartare 1543 de voluntari din 3500 necesari la nivel naţional, iar acţiunile propriu-zise vor începe în judeţul Cluj.

Etapele incluse în derularea “Let’s Do It, Romania!” sunt: înscrierea voluntarilor pentru echipa centrală (şi formarea echipelor de lucru); realizarea hărţii deşeurilor (care include procesul de cartare); comunicarea (anunţarea şi mobilizarea diferitelor tipuri de public); acţiunea de curăţare (practic ziua de implicare masivă a populaţiei); încheierea (evaluarea impactului, concluzii, predarea ştafetei mai departe).

Fiind vorba de un proiect de mare amploare, este necesar sprijinul întregii societăţi civile, de la autorităţi centrale şi locale, companii, ONG-uri, furnizori de spaţiu media, persoane publice, furnizori de servicii şi până la publicul larg, care se poate înscrie pentru poziţii de coordonare locală, ca voluntar pentru procesul de cartare, cât şi pentru Ziua de Curăţenie Naţională, atunci când formularul de înscriere va fi disponibil pe site-ul oficial http://www.letsdoitromania.ro.

România este cea mai mare ţară din Europa în care se va organiza acest proiect. Până la acest moment, proiectul a reuşit să adune peste 20 000 de susţinători individuali, prin intermediul reţelelor de socializare, care se pot transforma în voluntari în ziua stabilită pentru curăţenie.

În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. “Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

Ultima Actualizare: 29 Martie, 2010

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios