Arhivă

Cocktailul de legume Biotta

Postat de in Biotta-Sucuri Ecologice pe 13 Decembrie, 2010 . 1 Comentariu(i).

Cocktail_de_legume BioCampania de promovare a sănătăţii, „5 pe zi”, recomandă zilnic 3 porţii de legume şi 2 de fructe pentru stimularea stării de bine şi a sănătăţii.

Biotta Cocktail de legume se potriveşte ideal în calitate de sursă de diverse substanţe pozitive pentru organism.

Prin folosirea acestui suc, chiar şi persoanele cărora nu le plac legumele găsesc o cale simplă de a acoperi cele 3 porţii zilnice necesare.

„5 pe zi” pentru mai multă sănătate şi accentuarea stării de bine

„5 pe zi” este o campanie de nutriţie realizată în multe ţări din Europa Centrală (de exemplu Elveţia, Austria, Germania), care porneşte de la ideea preluată de la campania din SUA „5 a day for better health”. Partenerii şi susţinătorii acestei campanii sunt în mare parte societăţile naţionale cu privire la alimentaţie şi organele administrative federale pentru sănătate. Scopul acestei campanii este să accentueze sănătatea şi starea de bine a populaţiei prin intermediul consumării sporite de fructe şi legume şi mai ales să reducă riscul îmbolnăvirilor de cancer şi inimă.

1. Ce înseamnă „5 pe zi”

5 porţii – în fiecare zi! Mâncaţi în fiecare zi 5 porţii de fructe şi legume în funcţie de dorinţă şi fără necesitatea de a le cântări. O porţie corespunde aproximativ unei mâini de fructe sau legume. Astfel se asimilează cantitatea care corespunde şi este necesară unei anumite vârste. În cazul copiilor, această cantitate este de 70 g de legume sau 100 g de fructe, iar la adulţi este de 120 g de fructe sau legume. Nu este atât de important când şi cum sunt luate aceste porţii în timpul zilei, ci diversitatea fructelor şi legumelor deoarece în fiecare fruct sau legumă se ascund diverse ingrediente care au un efect benefic asupra organismului. Cu cât mai colorate, cu atât mai bine. 3 din 5 porţii ar trebui să fie legume, 2 porţii fructe. Un pahar de suc de fructe sau de legume poate să înlocuiască o porţie. Acest lucru este o uşurare mai ales pentru persoanele care nu preferă legumele sau fructele şi este o ocazie deosebită de a acoperi cele 5 porţii recomandate.

2. De ce 5 porţii de legume şi fructe zilnic?

Fructele şi legumele fac parte din categoria alimentelor care pot reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire în cazul bolilor de cancer şi a celor legate de inimă şi circulaţie. Numeroase studii epidemiologice (studii de observare), precum şi cele experimentale, au adus în ultimii ani indicii clare şi importante în acest sens. Pe lângă vitaminele, mineralele şi microelementele din alimentele vegetale, şi substanţele vegetale secundare pot avea un efect de stimulare a sănătăţii. Dar şi modul de alimentaţie şi de viaţă caracterizat prin mâncarea care nu este grasă, dar care este bogată în alimente vegetale, puţin fumat şi alcool, precum şi mişcări regulate ale corpului, sunt premise importante pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, cu un nivel înalt al calităţii vieţii.

3. Cu ce ne ajută Biotta Cocktail de legume?

Un pahar de Biotta Cocktail de legume se potriveşte minunat în calitate de sursă de o combinaţie echilibrată de substanţe active din diferite legume prielnice sănătăţii:

1. Licopinul din roşii

Antioxidare cu efect anticancerigen puternic.

2. Carotina ß din morcovi

-         în calitate de provitamina A participă la diviziunea celulară, apărarea sistemului imunitar şi a procesului de vedere.

-         ca şi antioxidant este important pentru protecţia celulelor împotriva radicalilor liberi.

3. Monoterpenele din ţelină

- împiedică formarea tumorilor în cazul mai multor tipuri de cancer.

4. Antocianele din sfeclă

- au un efect antiinflamator şi întăresc sistemul imunitar.

- sucul de sfeclă contribuie şi la scăderea tensiunii arteriale.

5. Vitamina C din lămâie

-         împiedică formarea nitrozaminelor canceroase în stomac.

-         este important pentru formarea colagenului (ţesut conjunctiv şi de sprijin).

6. Preţioasa sare de mare

Aprovizionează corpul cu minerale vitale deosebit de importante în timpul postului, pentru bătrâni şi sportivi.

7. Fibre alimentare şi multe alte substanţe vegetale secundare

-         sunt importante pentru o alimentaţie echilibrată, pentru stimularea sănătăţii şi a stării de bine.

Nominalizat la categoria "Sucuri amestec de legume" alături de alte 100 de sucuri naturale în concurs, sucul Cocktail de legume Biotta a obţinut "Best of Bio" în anul 2006 la categoria sa.

Ultima Actualizare: 13 Decembrie, 2010

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios