Arhivă

Ce ştii despre cerealele integrale Kamut?

Postat de in Lima-produse alimentare ecologice pe 17 Noiembrie, 2009 . 3 Comentariu(i).

Kamut, strămoşul grâului dur, a fost cultivat în Egiptul Antic cu mii de ani în urmă şi se credea că a dispărut complet. În 1991, Lima a fost prima companie care a introdus produse Kamut în Europa. Încă de la început, Lima a crezut în calităţile incontestabile ale acestei vechi cereale. Astăzi, Kamut are parte de un succes continuu şi, treptat, şi-a recâştigat locul pe care îl merită la mesele noastre. Această cereală înaltă, cu boabe foarte lungi, are într-adevăr calităţi nutriţionale remarcabile, mai bune decât cele ale grâului, fiind, în acelaşi timp, uşor de digerat.  Kamut se cultivă în Canada şi în statul Montana. Diverse eforturi în domeniul agriculturii ecologice sunt în curs de facere pentru a introduce această excepţională recoltă de cereale oriunde în lume. Datorită gustului său bogat, Kamut este perfect adecvat ca mic dejun de cereale, în paste, biscuiţi etc. Analiza nutriţională completă a cerealei Kamut, arată o valoare energetică mai mare decât cea a altor cereale: Kamut conţine de la 20% la 40% mai multe proteine şi are o cantitate mai mare de amino-acizi (65%), lipide, vitamine şi minerale. De asemenea, Kamut se caracterizează printr-un conţinut excepţional de seleniu. Extraordinar datorită moştenirii sale genetice: cerealele Kamut nu au fost niciodată modificate cu ajutorul tehnicilor de inginerie genetică ale agriculturii moderne, care sacrifică gustul şi calităţile nutriţionale în favoarea recoltelor mai mari. Kamut este foarte uşor digerabil şi oferă un sentiment de saţietate de lungă durată. Unii oameni care sunt alergici la grâu, nu sunt alergici la Kamut. Nu în ultimul rând, cei care suferă de alergii şi vor să încerce produse din Kamut, trebuie să consulte întâi medicul.

[gallery link="file" columns="2"]

Paste din cereale integrale Kamut: Spaghete şi Spirale de la Lima

Notă: Spiralele şi Spaghetele Kamut de la Lima pot fi preparate, în mod tradiţional, asemenea pastelor convenţionale. Atunci când sunt calde sunt delicioase cu sos de roşii şi friptură seitan. Pot fi servite reci cu salată de legume şi tofu marinat.

Ultima Actualizare: 17 Noiembrie, 2009

3 Comentariu(i) (1 Raspuns(uri))

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2017. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios