Arhivă

Boabele tibetane Goji*

Postat de in Lima-produse alimentare ecologice pe 08 Iulie, 2010 . 0 Comentariu(i).

Ştiaţi că în văile din Tibet şi Mongolia cresc anumite fructe speciale pe care localnicii le preţuiesc într-atât încât le onorează în fiecare an printr-o petrecere ce durează nici mai mult nici mai puţin de 2 săptămâni? În plus, statisticile arată că majoritatea oamenilor din aceste regiuni trăiesc peste 100 de ani, fără a suferi de bolile comune cu care se confruntă populaţia globului.

Fructele Goji sunt bogate în antioxidanţi, în special carotenoizi, cum ar fi beta carotenul şi zeaxantina. Unul dintre rolurile cheie ale zeaxantinei este de a proteja retina ochiului prin filtrarea luminii albastre (responsabilă pentru oxidarea cristalinului), dar şi de a acţiona ca antioxidant. De fapt, creşterea aportului de alimente ce conţin zeaxantină poate reduce riscul dezvoltării degenerescenţei maculare de vârstă, principala cauză a pierderii vederii şi orbirii la persoanele de peste 65 de ani.

Date despre fructele Goji

- Există multe tipuri de Lycium. Unul, în special, se numeşte „goji”. Iar „goji” este considerată mama tuturor plantelor Lycium!

- Goji cresc pe dealurile nepoluate şi văile din Tibet şi Mongolia. Solul din care cresc este atât de bogat în nutrienţi, încât fructele „explodează” de vitalitate.

- Culegătorii locali sunt atenţi pentru a distinge boabele goji de urmaşul îndepărtat al acestorMusli Gojia, cătina de garduri (Lycium barbarum). Deşi cea din urmă s-a format (timp de secole) din boabele goji, consistenţa genetică a acesteia diferă în mod considerabil.

- Energia nutritivă a boabelor tibetane goji a fost recunoscută ca având cea mai mare valoare nutriţională dintre toate cele 80 de soiuri de boabe Lycium de pe pământ!

Puterile vindecătoare ale boabelor tibetane goji

- Ameliorează flatulenţa şi acţionează ca uşor laxativ.

- Ajută la reducerea febrei.

- Au proprietăţi antibacteriene.

- Sunt folosite la tratarea ulcerelor.

- Se consideră că au proprietăţi de tratare a cancerului atunci când sunt ingerate.

- Fructele sunt o sursă foarte bogată de minerale şi vitamine. Sunt bogate în mod special în vitaminele A, C, E, flavonoizi, acizi graşi esenţiali şi alte componente bioactive. *Cerealele pentru micul dejun Musli Goji de la Lima nu conţin gluten, colesterol, lactoză, sare şi nu au adaos de zahăr.
Ultima Actualizare: 08 Iulie, 2010

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios