Arhivă

Biotta Wellness Drink

Postat de in Biotta-Sucuri Ecologice pe 30 Martie, 2011 . 2 Comentariu(i).

Din cauza alimentaţiei hipocalorice din timpul curelor alimentare, asigurarea unei cantităţi optime de vitamine şi minerale este foarte importantă. Aici intervine Biotta Wellness Drink, deorece combinaţia eficientă de sucuri şi zeruri care stă la baza acestui produs asigură organismului cantitatea necesară de vitamine şi minerale.

wellnessPectinele şi fibrele alimentare din conţinutul  sucului şi piureului de pere.

Perele (Pyrus) formează o specie de plante, care aparţine subfamiliei Maloideae, din familia rozaceelor. Perele au un conţinut bogat în fructoză şi kaliu, precum şi fibre alimentare care stimulează digestia - pectinele.

Vitamina C şi acidul folic din sucul de portocale

Sucul de portocale este foarte bogat în vitamina C şi acid folic.

Vitamina C solubilă nu poate fi produsă de către om – spre deosebire de numeroase animale şi plante. De aceea trebuie să fie administrată ca şi supliment alimentar. Este importantă pentru sistemul imunitar, care devine vulnerabil în timpul unei cure alimentare din cauza nivelului scăzut de surse de energie. Mai mult decât atât, vitamina C protejează organismul împotriva radicalilor liberi, deoarece face parte din categoria antioxidanţilor. Alte funcţii i se atribuie vitaminei C în ceea ce priveşte păstrarea sănătăţii pielii, membranei mucoase precum şi a gingiilor, deoarece participă la sinteza colagenului. De asemenea, participă la protecţia ţesutului conjunctiv şi al celui de sprijin.

Acidul folic este necesar pentru metabolismul proteic şi pentru diviziunea, precum şi formarea de noi celule, deoarece este un cofactor important în cadrul sintezei acidului nucleic, asta însemnând în cadrul sintezei moştenirii genetice.

Carotina ß din sucul de morcovi

O altă vitamină importantă, mai ales pentru perioada de cure alimentare şi post, este livrată de către sucul de morcovi: provitamina A şi carotina ß.

Carotina ß poate fi caracterizată prin 2 calităţi importante: pe de o parte este un antioxidant eficient. Pe de altă parte poate fi transformată în vitamina A.

În calitate de antioxidant sprijină funcţionalitatea altor vitamine care au şi ele la rândul lor efect antioxidant, ca de exemplu vitamina C, în timpul neutralizării şi stopării activităţii radicalilor liberi.

În cazul în care este transformată în vitamina A, carotinei ß i se atribuie următoarele funcţii: este importantă pentru sistemul imunitar, diviziunea celulară şi procesul de vedere. Lipsa vitaminei A în organism poate duce la hemeralopie.

Sucul  de ananas

Ananasul este bogat în minerale (fier şi mangan), vitamina C şi carotina ß. Acesta mai conţine şi enzima bromelina, pentru care au fost demonstrate din punct de vedere ştiinţific numeroase efecte terapeutice şi de stimulare a sănătăţii.

Bromelina este o enzimă proteolitică care se întâlneşte în ananas. În numeroase studii in-vitro dar şi in-vivo au putut fi demonstrate diferite efecte terapeutice şi de stimulare a sănătăţii, a bromelinei din conţinutul ananasului.

-         Reducerea şi terapia edemelor (depozitări de apă).

-         Inhibarea agregării lamelelor sangvine (împiedicarea formării cheagurilor de sânge).

-         Efectul antiinflamator.

-         Întărirea sistemului imunitar, mai ales împotriva formării celulelor tumoroase.

-         Ameliorarea şi sprijinirea procesului de vindecare a rănilor, mai ales în cazul arsurilor.

-         Stimularea digestiei.

Zerul

Zerul este un lichid foarte bogat în substanţe nutritive şi sărac în calorii, care se formează în urma procesului de obţinere a brânzei. El conţine 94% apă, 4,5% lactoză şi este  aproape lipsit de grăsimi. În afară de aceasta conţine acid lactic, vitaminele B1,B2,B6 (de aici vine culoarea lui verzuie), kaliu, calciu, fosfor şi alte minerale, dar mai ales 0,6 – 1% proteină de zer. Acesta livrează corpului aminoacizi preţioşi în calitate de instrumente pentru ţesutul endocrin.

Sucul de sfeclă

Sfecla (sau sfecla roşie) conţine puţine calorii, dar livrează o cantitate mare de minerale şi microelemente (kaliu  (2700mg/l), magneziu (230mg/l), fier şi mangan). Aceasta mai conţine mulţi folaţi şi are proprietatea de a salva din plin nitraţi. Sfecla roşie este condiţionată de antociane şi betaciane. Antocianele au un efect anticancerigen şi de protecţie în cazul arterosclerozei. Mai mult de atât, ele exercită o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar şi au un efect antiinflamator.

Nitraţii din conţintului sfeclei roşii joacă un rol important în procesul de scădere a tensiunii arteriale.

În perioada de primăvară Biotta Wellness Drink se găseşte în magazine la promoţia 1+1 Gratis!

Ultima Actualizare: 30 Martie, 2011

2 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2024. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios