Arhivă

Balanta Yin si Yang aplicata alimentelor

Postat de in Produse Ecologice-informatii generale pe 27 Aprilie, 2009 . 1 Comentariu(i).
Filosofia chineză explică toate relaţiile dintre fiinţe şi obiecte şi relaţia acestora cu universul, precum şi fenomenele naturale bazate pe aceste două concepte. Yin şi Yang sunt două părţi ale aceluiaşi întreg, neputând fi separate. În orice există o parte bună şi o parte rea. Această noţiune, pe care se bazează principiile macrobioticii, poate fi aplicată alimentelor, precum şi metodei de alegere şi de preparare a acestora. Într-adevăr, toate produsele alimentare au proprietăţi diferite şi influenţează diferit condiţia noastră fizică şi psihică. Prin urmare, putem învăţa să stabilim sau să refacem echilibrul, făcând alimentele Yang mai mult Yin şi alimentele Yin mai mult Yang. În alimentaţie, Yin şi Yang reprezintă aciditatea şi alcalinitatea, care trebuie amestecate în proporţii potrivite. Armonia în privinţa produselor alimentare devine astfel armonia vieţii.yinyang1

Yin

 

Yang

ovăz, porumb, orz, seminţe, secară

 

Cereale

grâu, mei, orez, busuioc

caise, ananas, banane, arahide, lămâi, pepeni, alune, portocale, măsline, grapefruit, papaya, piersici, pere, prune, struguri

Fructe şi fructe uscate

 

castane, căpşune, zmeură, fructe de pădure, mere

anghinare, sparanghel,

vinete, sfeclă roşie, ţelină,

ciuperci, varză roşie,

conopidă, castraveţi,

dovlecel, spanac, fasole,

linte, boabe de piper,

mazăre, năut, cartofi, tomate

 

Legume

 

usturoi, morcov, varză

verde, bostan, cicoare, salată verde, năsturel, ceapă,

pătrunjel, praz

 

usturoi, anason, curmală,

ghimbir, cuişoare, frunze de

laur, muştar, nucă de

Brazilia, boia, ardei chilli,

piper, cimbru, vanilie, oţet

 

Condimente

busuioc, scorţişoară, rozmarin, şofran, sare de mare, tamarin

 

cafea, ciocolată caldă, apă, uleiuri şi grăsimi, miere, zahăr,  ceaiuri aromatizate, băuturi alcoolice

 

Băuturi şi alte produse

ginseng, malţ, ceai Bancha (ceai organic japonez),

cicoare, ceai

Mu

 

 

 

Macrobiotica

Macrobiotica (macro: lung, biotica: artă sau stil de viaţă) a apărut pentru prima dată în ţările orientale şi reprezintă aplicarea practică, în domeniul alimentar, a principiilor forţelor Yin şi Yang, care se opun şi completează reciproc, şi stau la originea tutror schimbărilor. De asemenea, macrobiotica ne permite “să trăim şi să mâncăm într-o manieră ordonată”: în timp ce totul în jurul nostru se află într-o continuă schimbare şi este esenţial pentru o viaţă armonioasă îndepărtarea tensiunilor şi stresului cotidian. Macrobiotica este un stil de viaţă care vizează longevitatea şi este bazată pe o dietă bogată în cereale în cantităţi echilibrate, şi săracă în produse lactate şi zahăr, care sunt în mare parte Yin şi, deci, dăunătoare. Este recomandat să mâncăm doar alimente organice, sezoniere şi regionale. Potrivit macrobioticii, carnea nu este interzisă în mod expres, dar nu se recomandă consumul deoarece nu oferă posibilitatea de a crea un echilibru cu alte produse alimentare.

   
Ultima Actualizare: 27 Aprilie, 2009

1 Comentariu(i)

Lasa un comentariu

Lasa un răspuns

* Numele tău:
* E-mail: (Confidenţial)
   Website: (Site url cu http://)
* Comentariu:
Introduceţi codul din imagine:

© Biosens 2017. Toate drepturile rezervate.
Web Design Webmindcreator Studios